Mandefødsel sprængte DR3's seertal

DR3 har aldrig haft så mange seere på en dag, som da kanalen live-transmitterede to mandlige tv-værters falske fødsler.

Inden de to tv-værter gik i gang med fødslen, fik de lov til at holde en nyfødt baby.

DR3 har aldrig haft så mange seere på en dag, som kanalen havde mandag, da tv-værterne Thomas Skov og Emil Thorup gennemførte en såkaldt mandefødsel.

De to værter fik begge en ve-simulator på maven, og igennem fire timer blev de udsat for den smerte, som kvinder går igennem under en normal fødsel.

Og det var noget, danskerne gerne ville se.

For programmet havde 153.000 seere - det er omkring fire gange så mange som kanalen har på en almindelig mandag aften. Det oplyser TNS Gallup TV-Meter / DR Medieforskning.

- Det er helt fantastisk. Vi kan slet ikke få armene ned, siger redaktør på DR3, Irene Strøyer på dagen, hvor DR3 også kan fejre sin et års fødselsdag.

- Det er imponerende

På en almindelig mandag har kanalen en seerandel på 2,3 procent blandt den brede befolkning og 3,4 procent blandt målgruppen, der er mellem 15 og 39 år.

Denne mandag aften havde kanalen 19 procent af målgruppens opmærksomhed.

- Fire timer er meget meget lang tid at fastholde seerne, og det er imponerende, at det kan lade sig gøre i dagens mediebillede, siger Irene Strøyer.

Hun mener, at det er interessant, at live-tv, hvor der sker så forholdsvis lidt, som der gør under en fødsel, kan trække så mange seere.

Flere live-sendinger i fremtiden

- Det er meget interessant, at det kan lade sig gøre. For der er jo slet ikke det samme flow, som man er vant til med live-tv i dag, siger hun.

Hvad har I gjort rigtigt?

- Jamen, jeg kan jo bruge mig selv som seer-eksempel. Jeg tændte for lige at se starten, men fire timer senere, sad jeg der stadig. Det er det der med, at man lige bliver nødt til at se, hvad der sker. Man kan ikke slukke fjernsynet, fortæller Irene Strøyer.

Programmets succes betyder, at DR3 i fremtiden vil vise flere live-sendinger, siger hun.

- Jeg kan ikke konkret sige noget om, hvad det bliver. Men vi vil gerne lave flere live-sendinger, men det bliver selvfølgelig svært at overgå programmet i går, siger hun.