Manden bag Margrethe-skålen er død

Designeren Jacob Jensen, der står bag den ikoniske Margretheskål er død. Han blev 89 år.

Designeren Jacob Jensen designede frem til 2011, selv om han i 1990 overdrog ledelsen af Jacob Jensen Design A/S til sønnen Timothy Jacob Jensen. (Foto: Henning Bagger © SCANPiX)

Den danske designer Jacob Jensen, manden bag den ikoniske Margrethe-skål, er død i en alder af 89 år.

Det oplyser Jacob Jensen Design A/S.

I over 60 år har Margrethe-skålen været fast inventar i danske køkkener, og Jacob Jensen er også kendt for flere B&O-produkter.

234 produkter til B&O

Samarbejdet startede i 1964 og varede helt frem til 1991. Udbyttet var i alt 234 produkter.

Jensens motto var "anderledes, men ikke mærkelig", og målet var at skabe et design, der skilte sig ud fra mængden uden at være uforståeligt.

Den tilgang har indbragt ham mange priser og medaljer, og han har 20 designs i den permanente udstilling på Museum of Modern Art (MoMA) i New York, er slået til ridder af Dannebrog og har modtaget Prins Eugen-medaljen af det svenske kongehus.

Jacob Jensen gjorde allerede som 23-årig opmærksomhed på sig selv, da han indsendte en stol til en designkonkurrence, som belønnede ham med en medalje overrakt af Kong Frederik den IX.

Designede frem til 2011

I 1950'erne satte han sit præg på stilarten "Danish Modern", som gik sin sejrsgang verden over, og Jensen udmærkede sig som landets store industridesigner.

I 1990 overdrog han ledelsen af Jacob Jensen Design A/S til sønnen Timothy Jacob Jensen, som siden 1978 havde stået i lære hos faderen.

Jacob Jensen fortsatte med at designe helt frem til 2011, og ifølge virksomheden var han frisk til det sidste og gav for nylig interview til en bog om Bang & Olufsens design.

Han sov stille ind i sit hjem i Virksund ved Limfjorden øst for Skive, hvor han var omgivet af familien.

/ritzau/

FacebookTwitter