- Mandrillen har lagt bunden for alt hvad jeg gør

Stifter af Facebook-gruppen 'Casper og mandrilaftalen skal tilbage på DR2', Jesper Kronborg er lykkelig. Hans crazy forbilleder er tilbage - på computeren.

På Facebook kan man finde gruppen 'Casper og mandrilaftalen skal tilbage på DR2'. Gruppens bønner er nu blevet hørt. I hvert fald kan Mandril-entusiasterne nu se alle afsnit af Casper og mandrilaftalen på dr.dk/bonanze.

Jesper Kronborg er initiativtager til Facebook-gruppen og kæmpe Mandril-fan.

Jesper Kronborg, Stifter af Facebook-gruppen "Mandrillen tilbage p? DR2"

Hvordan reagerede da, han fandt ud af, at dr.dk har lagt det hele ud?- Jamen, syntes bare det var helt vildt dejligt, og fandt da ud af hvad jeg skal bruge min ferie til. Jeg har godt nok alle dvd'erne, men de blev glemt engang vi var på træningslejr med fodboldholdet, så jeg har ventet længe på at det kom ud et sted.

Jeg vil helt sikkert også ringe rundt til drengene og fortælle, at vi nu kan nyde C&M (red: Casper og mandrilaftalen) gratis på dr.dk/bonanza. Det er simpelthen verdensklasse, siger en lykkelig nærmest rørstrømsk Jesper Kronborg.

Hvorfor oprettede du Facebook-gruppen?- Jeg oprettede den ligesom for at se, hvor mange der havde det samme forhold til 'Mandrillen' som jeg har. Og så gjorde jeg det i håb om, at DR ville gøre noget for at 'Mandrillen' fans kunne få de gamle afsnit tilbage på skærmen, uden man skulle betale penge for en dvd, siger Jacob.

Gruppen består lige nu af 57 medlemmer. Jacobs mål har været 100 medlemmer og selv om målet - at få 'Mandrillen' tilbage - er opnået, så håber Jacob fortsat på øget tilslutning til gruppen.

- Hvis vi rammer 100 medlemmer, så er jeg tilfreds.

(Siden tilblivelsen af denne atikel har dr.dk modtaget adskillige henvendelser fra opmærksomme brugere, der venligt gør opmærksomt på, at der findes andre Mandril-grupper på Facebook. Blandt andet "10.000 Mennesker FOR genudsendelser af Casper & Mandril aftalen!". Gruppen har nu 12.593 medlemmer).

Hvad er dit forhold til Casper og Mandrilaftalen?- Jamen, jeg har set det siden det første gang kom ud, kan ikke huske hvor gammel jeg var, men jeg var i hvert fald en lille gut. Jeg citerer gerne de forskellige figurer så tit jeg kan, om det er i byen eller derhjemme sammen med drengene er ligegyldigt. Vi får tit et godt grin ud af det. Især mig og min bror, han er en lige så stor fan som jeg.. det er bare humor på højt plan.

Hvem er din favoritkarakter?- Der er rigtig mange favoritter, men der er jo altid en over dem alle, og for mit vedkommende er det Broder Salsa. Hans stemme er helt klart det der fik mig til at grine mest.

Hvad er det bedste citat fra Mandrillen?

- Der er så mange gode citater, men da Casper spørger Thøger Masias Vorte, en anden af mine favorit-figurer, hvad han ville gøre, hvis han skulle være selvforsynende en dag, siger Thøger: 'Så ville jeg starte med, at gå ind i bageren og hugge et brød', var det lige før jeg skulle have beroligende medicin for at falde til ro. Jeg har aldrig grint så meget i hele mit liv!

Hvad betyder Mandrillen/betød det for dig?

- Mandrillen har lagt bund for min humor, alt hvad jeg siger, alt hvad jeg gør, og alt hvad jeg tænker kan føres tilbage til Mandrillen. Hver gang jeg skal finde på noget sjovt at sige, eller skal komme med en sjov kommentar så kører mandrillen på fuld knald i hovedet på mig. Men altså, uden mandrillen havde jeg ikke været en ligeså sjov person, det helt sikkert. Tak for det DR!Sjoveste oplevelse du har haft med Mandrillen?- Det var faktisk ikke mig, men en af mine venner. Han sidder ude i lufthavnen, og citerer en af figurerne fra mandrillen. Han fortæller om at 'Jes Dorph fra TV-totempæl altid har en kropstemperatur på 80 grader'. To sekunder efter kommer Jes Dorph gående grinene forbi ham, måske en tilfældighed? Men det tror jeg totalt næppe.

Ellers har jeg bare haft en masse sjove oplevelser sammen med mine venner omkring C&M. Jeg præsenterede en stor flok af mine venner for C&M, og de lå alle sammen flade af grin, og de faktisk har set det siden.

Hvor stor del af æren tror du at jeres gruppe har i at Madrillen nu er tilbage?

Jamen jeg er ikke i tvivl om, at vi har stor indflydelse, noget må vi jo ha' gjort, nu har det været væk fra skærmen i så lang tid, og så pludselig en måned eller to efter vores gruppe blev dannet bliver alle afsnit lagt på nettet. Mon ikke vi har fået prikket lidt til DR, og fået dem i gang?