Marco Evaristti meldt til politiet

Den kontroversielle kunstner Marco Evaristti, der for nylig malede en række Cobra-malerier af Jorn og Heerup over, skal i morgen møde hos politiet.

Kunstneren Marco Evaristti er blevet meldt til politiet formentlig for at male en række billeder af Cobra-kunstnere som Asger Jorn og Carl Henning Pedersen.

Det er endnu uvist hvem anmelderen er og hvad anmeldelsen konkret lyder på, men ifølge Marco Evaristi er det enten hærværk eller droit morale - en krænkelse af ophavsmandens rettigheder. Men Marco Evaristi forstår ikke anmeldelsen:

- Jeg gør blot det samme som for eksempel Asgar Jorn har gjort før mig i 1950'erne. Disse kunstneres tid er forbi så jeg prøver på at lave en ny fortolkning. Dette er ikke hærværk det er en hyldest til disse kunstnere, siger Marco Evaristti til P2 Plus.

Mister ikke kulturarv

Anmeldelsen kommer i kølvandet på udstillingen Københavns Kunstmesse på Frederiksberg, hvor Evaristti udstillede de 14 malerier, som han selv ejer og altså har modificeret - nøjagtigt som Asger Jorn i 50'erne overmalede nogle banale landskabsmalerier.

- Det jeg har gjort er for eksempel at male det træ som Jorn malede over på landsklabsmaleriet, ind på et billede af Jorn. Så det der dengang blev slettet - nu findes på Jorns malerier, siger Marco Evaristti, der afviser at der er tale om at ødelægge kulturarv.

- Jeg kan forstå at folk flippede ud, hvis der var tale om at der kun fandtes ti Asger Jorn malerier. Men der finde 2300 registrede og mange uregistrede værker af Jorn. Så det er bare en kartoffel mindre til ædegildet, siger kunstneren, der i morgen møde på Glostrup Politi.