Marias videoer er set 20 millioner gange: 'Folk bliver overrasket over, at jeg står bag'

På tre år har Maria Jarjis opnået succes med at formidle videnskabelige emner på YouTube.

20 millioner.

Så mange afspilninger har Maria Jarjis' videoer fået på YouTube.

For tre år siden besluttede hun sig for at formidle videnskab på en ny og sjov måde, fordi hun følte, at alting handlede om mode, gaming og makeup på platformen.

- Jeg lagde mærke til, at der ikke var nogen youtubere, der formidlede videnskab. Derfor laver jeg i dag videoer om videnskabelige emner som rummet, hvorfor vi har forskellige øjenfarve eller hvorfor man bliver afhængig af slik.

- Folk bliver ret overrasket, når de hører, jeg er alene om det hele.

Men selvom Maria Jarjis selv står for det hele, er hendes videoer faktisk i dag blevet så populære, at flere undervisere på landets folkeskoler bruger dem i deres undervisning.

Det har også betydet, at hendes simple idé i dag har udviklet sig til at være en fuldtidsbeskæftigelse. Og netop derfor har hun nu ikke kun fokus på at kommunikere videnskab på en ny og sjov måde – hun ønsker også at inspirere indvandrerpiger og bryde fordomme om, at man de ikke kan blive til noget.

- Nogle gange hører man, at man ikke kan blive til noget, fordi man har indvandrerbaggrund. Det fik jeg fortalt af min folkeskolelærer.

- Derfor vil jeg gerne vise, at man sagtens kan blive til noget, og at de fordomme, som folk ofte har, godt kan være forkerte.

Mød Maria Jarvis fra WTF er det?-kanalen i videoen øverst i artiklen, hvor hun fortæller om sit arbejde som videnskabs-youtuber og hendes kamp for at afkræfte fordomme. Undervejs i videoen anvendes klip fra 'WTF Science Club', der er produceret i samarbejde med Videnskabsklubben og Dansk Industri.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter