Marie leverede ‘den bedste forhandling’ i Løvens hule: ‘Se lige, hvor dygtig hun er!’

Løverne var dybt imponerede over Marie Grews forhandlingsevner i Løvens hule.

(Foto: Betina Garcia © dr)

Marie Grew var 28 år og arbejdede på fuld tid i et kommunikationsbureau, da hun startede sin første virksomhed.

Det var et castingbureau, der leverede medvirkende til reklamefilm og tv-produktioner.

Idéen til bureauet blev mere eller mindre udfærdiget under en brandert i byen med en god veninde.

I dag, ti år senere, ejer Marie Grew stadig castingbureauet, men er nu også ejer af en ganske anderledes virksomhed.

En virksomhed, hvor idéen bag langt fra startede i en brandert.

- Jeg var på barsel og var samtidig også nødt til at arbejde en del i min virksomhed. Det gik fint de første to måneder, hvor min søn sov det meste af dagen, fortæller hun.

Men så blev sønnen, John Buster, ældre og fik sværere ved at finde søvnen selv.

Marie Grew lånte en slyngevugge – en stofanordning, der formes som en slynge, der via en fjeder i toppen gør det muligt at vugge en baby op og ned i slyngen – der fik sønnen til at falde nemt i søvn igen, og som samtidig gav hende en hånd fri til at kunne styre sin virksomhed og email-indbakke, mens hun vuggede det nye soveredskab med den anden hånd.

- Jeg tænkte, at mange andre end mig også måtte stå lænket til en slyngevugge. Så der måtte da være lavet en form for motor, der kunne klare opgaven.

- Så jeg googlede amok, fortæller Marie Grew.

Løsningen lå cirka 10.000 kilometer væk fra Marie Grews hjem på Amager. Nærmere bestemt i Malaysia. Her havde en producent udviklet den motor, hun søgte.

Men de solgte ikke deres produkter i Europa.

Søvnberøvet og med en voksende arbejdsbyrde på skrivebordet var Marie Grew desperat.

Hun skulle have fingrene i den motor.

- Jeg kontaktede en veninde i USA, der tidligere havde haft forretninger i Malaysia og spurgte, om hun ikke kendte nogen i Malaysia, der kunne købe den for mig og sende den til Danmark, griner Marie Grew i dag over sin desperation.

En desperation der resulterede i en samlet regning på knap 4.000 kroner, før hun endelig modtog motoren. Men det havde været det hele værd, fortæller hun.

- "Okay, en game changer!", tænkte jeg dengang. Pludseligt fik jeg foræret fem timer ekstra hver dag, hvor jeg ikke behøvede at stå ved vuggen, fortæller hun.

Men hun fik også foræret en forretningsidé.

For motoren fra Malaysia virkede langt fra som et produkt med høj sikkerhed eller kvalitet, hvilket ikke var den mest optimale følelse at have med et produkt, der skulle vugge hendes søn op og ned fra to meters højde, syntes hun.

I dag, knap tre år senere, producerer og sælger hun derfor sin egen udgave af en motor til slyngevuggen i sin virksomhed Moonboon Baby Studio.

For Marie Grew har det været altafgørende at kunne levere en sikker løsning til de trætte, danske forældre. - Den motor, jeg fik hjem fra Malysia, var alt andet end sikker. Derfor var kvalitet såvel som sikkerhed den allerstørste grund til, at jeg besluttede mig for at lave en ny motor selv. (Foto: Betina Garcia © dr)

Men det har ikke været nogen nem rejse for iværksætteren, der i tv-programmet 'Løvens hule' imponerede "løverne" og endte med en investering fra "løven" Christian Arnstedt fra Blazar Capital.

Det skete efter det, "løven" Jan Lerhmann kaldte "den bedste forhandling" han havde oplevet i sine tre år som investor på tv-programmet.

Imponerede 'løverne'

Marie Grew taler i et højt tempo og griner ofte under interviewet. Og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun er typen, der får ting til at ske.

Ligesom hun fik en virksomhed op at køre, mens hun var på barsel, hvor hun i øvrigt også styrede en anden virksomhed.

Den gejst og viljestyrke fik blandt andet "løven" Jacob Risgaard til at udbryde begjestret "Se lige, hvor dygtig hun er!", da hun forhandlede med "løven" Christian Arnstedt fra Blazar Capital.

Selv husker hun ikke sin forhandling som imponerende. Hun husker bare, at hun for alt i verden ikke ville sælge sin virksomhed for billigt.

- Man gør sig jo vildt mange overvejelser, før man deltager i 'Løvens hule' og undersøger de fem "løver", så godt man nu kan.

Det er Marie Grew, der er chefen i Monnboon Baby Studio, men hendes mand, Adam Grew, er også en stor del af virksomheden. - Det var faktisk svært at arbejde sammen i starten, fortæller Marie Grew og forsætter:- Vi skulle finde ud af, hvad vores forskellige roller var. Og så er det jo hårdt at være to selvstændige, der i øvrigt også har et lille barn samtidig. Vi løb bare pisse stærkt begge to, forklarer hun og tilføjer, at da de fik sat ord på samarbejdsvanskelighederne, blev det pludselig meget lettere at arbejde sammen. (Foto: Betina Garcia © dr)

Men selvom hun deltog i tv-programmet, fordi hun gerne ville skifte Google-søgninger ud med en reel sparingspartner, der havde en masse erfaring, hun ville kunne trække på, så var hun i tvivl om, hvorvidt "løverne" ville kunne give hende det, hun havde allermest brug for.

- Jeg havde ikke brug for pengene, men for én, der havde lyst til at lægge tid og arbejde i min virksomhed. Og det ved man jo ikke, om de vil, når man står dér og forhandler, fortæller hun.

Så da "løven" Christian Arnstedt ikke var enig i hendes værdiansættelse, altså det beløb, hun selv mente virksomheden er værd, gik særligt én tanke igennem hendes hoved:

- Hvis du ikke vil give mig den værdiansættelse, jeg beder om, hvad kan du så tilbyde? Altså, hvad kommer du med?

Selv da hun gik ud fra scenen med en aftale på plads, var hun lidt i tvivl om, hvorvidt hun havde gjort det rigtige.

Men den tvivl blev slået til jorden bare ti minutter senere:

- Der var en pause i optageslerne lige bagefter, hvor Christian (Arnstedt) kom over til mig og kort, men begejstret, snakkede videre om vores aftale.

- Og allerede dagen efter ringede han til mig og snakkede i over en time - og så var vi ligesom i gang, fortæller iværksætteren, der i dag priser sig lykkelig over at have fået "løven" med ombord.

Fra problem til produkt

Men før Marie Grew kunne stå over for "løverne", var hun nødt til at få sit produkt udviklet. Og det viste sig at være langt mere besværligt, end hun havde forestillet sig.

Hjemme fra barselsboblen med en fire måneder gammel baby fik Marie Grew i første omgang iværksat en markedsundersøgelse for at teste, om hun havde ret i, at hun ikke var den eneste, der havde oplevet samme udfordring med slyngevuggen.

Det var hun ikke. Langt fra.

Næste skridt var dog lidt mere udfordrende og uvant. For hvordan udvikler man en motor, når ens talenter er inden for marketing, branding og kommunikation – men ikke ingeniørfeltet?

Som tidligere tyede Marie Grew til Google.

- Google har været min nærmeste sparringspartner, indtil Christian (Arnstedt) kom ombord, ler hun.

I sin søgen fandt hun ud af, at det ville koste mindst 300.000 kroner at få lavet en protoype. Penge, hun ikke havde. Så hun fortsatte søgningen og endte til sidst hos en selvstændig ingeniør, der gerne ville hjælpe hende med at udvikle motoren. Det var i august 2018 - bare en måned efter hun fik idéen.

Motoren, der viste sig at være ganske kompliceret at bygge, er i dag hovedproduktet i Marie Grews virksomhed. Men særligt efter, at Christian Arnstedt er kommet med i Moonboon Baby Studio, er der tilføjet en lang række babyprodukter til varesortimentet. (Foto: Betina Garcia © dr)

For at holde styr på det begrænsede budget blev aftalen, at den selvstændige ingeniør kun arbejdede på projektet på hobbyplan i weekenderne og om aftenen.

Fint for økonomien – elendigt for Marie Grews utålmodighed efter at blive færdig med prototypen.

- Det gik alt for langsomt.

Det viste sig desuden at være noget mere kompliceret at bygge den motor, hun drømte om, end først forventet.

- Jeg ville gerne have, at den kunne fungere sammen med alle slags slyngevugger. Men producenterne af slyngevugger laver fjedre med forskellige spændninger. Og det skal motoren kunne finde ud af at justere efter for at kunne lave det rigtige vuggetempo.

- Og samtidig skal den kunne bruges til et barn, der vejer fra fire og op til 15 kilo. Og de faktorer gjorde det til et ret vanskeligt projekt, forklarer hun om opgaven.

Men hun havde stadig ikke råd til at betale for uanede ingeniørtimer. Heldigvis ville en produktionsvirksomhed gerne lege med – også inden for hendes budget.

- Jeg tror, de blev imponerede over, at jeg allerede havde lavet en hel markedsføringsplan for produktet. Det var de ikke vant til.

- Til gengæld vidste jeg intet om det tekniske. Jeg vidste bare, at jeg gerne ville have den motor - og at den kunne sælge, siger den 38-årige iværksætter.

Selv med en større produktionsvirksomhed i ryggen tog det stadig knap halvandet år at komme i hus med det endelige produkt.

Når man ejer sin egen virksomhed, kan man tage sin hund med på arbejde, uden at chefen brokker sig. Her bliver hunden Seven nusset i en lille pause. (Foto: Betina Garcia © dr)

... og så ramte corona

Med både produkt og produktion på plads stod Marie Grew over for en ny udfordring: At kunne levere på de mange ordrer, der begyndte at tikke ind.

Dels fordi der var en lang produktionstid på de mere end 150 dele, der udgør motoren, og dels fordi corona betød længere leveringstider oveni hatten.

- Det betød, at vi havde udsolgt i mange måneder af 2020.

Det blev ikke bedre, da den levering, der havde været fanget i Doha lufthavn på grund af coronakrisen, viste sig at have stået i direkte, brandvarm sol i ti dage. Resultatet var, at skallerne, der udgør ydersiden af motoren, var blevet deforme i varmen. Og dermed ubrugelige.

En udfordring for de fleste virksomheder - men særligt sårbart for en ny virksomhed, hvor sure kundeanmeldelser på sider som Trustpilot kan være dræbende.

- Nogle kunder havde ventet siden marts og helt frem til juli, fordi leveringen hele tiden blev udsat. Det var virkelig nedtur, fortæller Marie Grew, der med tungt hjerte måtte sende undskyldende mails til de 400 ventende kunder.

Kun én ud af fire iværksættere i Danmark er kvinde. Men det har ikke haft nogen indvirkning på Marie Grew. - Jeg har altid gjort, hvad der passer mig, og ikke ladet mig begrænse af noget - heller ikke af mit køn. (Foto: Betina Garcia © dr)

I dag er der kommet styr på leveringerne. Virksomheden har endda fået flyttet lageret væk fra den fjerde sal i indre København, hvor de i starten sad, og til et professionelt lager i Fredericia.

- Når vi skulle sende vores ordrer ud, spærrede vi hele Ny Østergade af for trafik, griner hun om det kaos, der altid opstod, når flere hundrede pakker skulle transporteres ned igennem trappeopgangen fra fjerde sal og ud i fragtvognen på samme tid.

Og ordrerne tikker heldigvis også stadig ind.

Mange af den kommer i øvrigt midt om natten, fortæller hun med et grin.

- Vi kan hver morgen se, at der er kommet ordrer ind mellem klokken et og fem. Dér har der siddet nogle desperate forældre på nettet, der bare gerne ville sove.

Ganske som hende selv for knap to et halvt år siden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter