Marilyn Monroes kjole gik for 24 millioner

Den ikoniske hvide kjole, som Marilyn Monroe bar i filmen Den Søde Kløe, er solgt for 24 millioner kroner.

Det ikoniske billede af Marilyn Monroe med blæst i en hvid, plisseret kjole fra filmen Den Søde Kløe er mange millioner kroner værd.

I hvert fald er den berømte kjole netop blevet solgt på auktion i Hollywood for 4,6 millioner dollar, eller hvad der svarer til 24 millioner kroner.

Kjolen bliver kaldt for "subway-kjolen" og regnes ifølge nyhedsbureauet Reuters for en af de mest genkendelige kjoler i filmhistorien. Marilyn Monroe bar den i filmen The Seven Year Itch - på dansk Den Søde Kløe - fra 1955 i en scene i en undergrundsstation.

Isn't it delicious?

Marilyn Monroe står på en rist, og en brise får kjolens skørt til at lette. Marilyn siger de berømte ord - "isn't it delicious?" eller på dansk "er det ikke lækkert?".

Kjolen, som er designet af William Travilla, blev på forhånd vurderet til at være mellem én og to millioner dollar værd - eller mellem fem og ti millioner kroner.

Reuters melder ikke noget om, hvem den glade køber er, som altså var villig til at betale 24 millioner kroner for kjolen.

Rdø kjole gik for 6,3 mio.

Den plisserede sag var hovedattraktionen i en storstilet auktion lørdag i Beverly Hills i Hollywood, hvor skuespillerinden Debbie Reynolds solgte ud af sin omfangsrige samling af filmkostumer og andre effekter fra filmens verden.

Blandt dem også den røde kjole, som Monroe bar i filmen "Gentlemen Foretrækker Blondiner". Kjolen blev solgt for 1,2 millioner dollar - omkring 6,3 millioner kroner. Den var i forvejen skønnet til mellem 200.000 og 300.000 dollar.

Solgt for at skaffe penge i kassen

Debbie Reynoldsm er 79 år og begyndte at samle den imponerende samling af blandt andet kostumer, da hun var en ung skuespiller på kontrakt hos MGM.

Hendes plan var, at samlingen skulle blive til et museum, men projektet gik konkurs, og samlingen bliver nu solgt for at skaffe penge i kassen.

FacebookTwitter