Mary danser helst til Alphabeat

Kronprinsparret uddeler lørdag kulturpriser. Men hvilke bøger ligger på deres natbord, og kan de overhovedet blive enige om musik til anlægget?

Så er det igen blevet tid til at fejre kulturen, når Kronprinsparret lørdag d. 1. oktober uddeler deres priser til kunstnere og kulturpersonligheder.

I den forbindelse har DR mødt parret til en snak om, hvad deres personlige kulturhjerter banker for.

Og hvem skulle nu have gættet, at Krone-bilernes højtalere bliver sat på hård prøve, når guitar-riffet fra Smoke On The Water dukker op. Eller at Frederik og Mary næsten samstemmigt kan recitere Jacob Martin Strids børnebog "Lille Frø"?

Fodboldfreak og finkultur

Men sådan er det, og disse indslag med Kronprinsparret og deres egne favoritter indenfor litteratur, musik og kunst bliver vist ved det store prisoverrækningsshow lørdag, der bliver afholdt i Musikhuset i Århus.

Her kan du også se Frederik blive ganske opstemt, når han mindes Preben Elkjærs legendariske mål mod Sovjet i 1985, og en rørt Mary afsløre sit yndlingsdigt, som hun faktisk sendte til Kronprinsen i begyndelsen af deres romance.

Der er ingen tvivl om, at parret er meget interesseret i såvel høj-, lav-, fin- og popkultur. Dog er de ikke helt enige om, hvad der skal sættes på anlægget, hvis der virkelig skal danses.

For mens Kronprinsen synes, at den klassiske selskabsdans lancier er toppen, vil Kronprinsessen hellere danse natten væk til Alphabeats hit "10.000 Nights of Thunder".

En aften i rigtig godt selskab

Hvorvidt de to tager en dans under festaftenen lørdag, vides ikke, men musikken skulle være i orden, når både TV-2 og Oh Land leverer godbidder til tilskuere og seere.

Netop Oh Land modtog den ene af Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2009, og Steffen Brandt og resten af TV-2 har inviteret en stribe gæster til at optræde sammen med dem.

I løbet af aftenen uddeler Kronprinsparret selv i alt tre priser: Den prestigefulde Kronprinsparrets Kulturpris og to "Stjernedryspriser" på hver 50.000 kr. til to unge talenter inden for forskellige kunstarter.

Det er DR's populære værter, Lise Rønne og Nikolaj Koppel, der styrer slagets gang, og du kan se med på DR1 fra klokken 21.00.

Du kan læse meget mere om Kronprinsparrets Priser, tidligere års modtagere og Bikubefonden, der sponsorerer priserne, på prisernes hjemmeside