Mary hjalp børn af misbrugere: Det er de 500.000 gået til

Sidste år blev foreningen TUBA tildelt Kronprinsparrets Sociale Pris. Pengene er gået til at hjælpe endnu flere udsatte unge, der lever med alkoholisme tæt inde på kroppen.

Landsleder Henrik Appel modtog sidste år Kronprinsparrets Sociale Pris på vegne af foreningen TUBA, der hjælper unge fra familier med alkoholisme. (Foto: JAKOB BOSERUP © Jakob Boserup)

Sidste år modtog foreningen TUBA Kronprinsparrets Sociale Pris. Foreningen arbejder med hjælp og rådgivning til unge, der er vokset op hjem med alkoholmisbrug, og den kongelige pris har haft stor betydning for foreningen.

- Det har betydet rigtig meget for os, at Kronprinsparret kastede lys over den her svære problemstilling – ikke mindst for de mange børn, der lever med de her problematikker hver dag, siger Henrik Appel, der er landsleder i TUBA.

Helt konkret er de 500.000 kroner, der fulgte med Den Sociale Pris, gået til at udvide behandlingstilbudet hos TUBA. Med pengene har foreningen kunne tage hånd om omkring 50 ekstra unge.

Se TUBA modtage Den Sociale Pris. Artiklen fortsætter under videoen.

Rekordmange unge i behandling

Udover pengepræmien og anerkendelsen, fulgte der også masser af opmærksomhed med, da TUBA sidste år modtog den prestigefyldte pris.

- Vi har haft rekordmange henvendelser siden vi modtog prisen. I dag har vi omkring 1.300 unge i behandling og flere på venteliste, end nogensinde før, siger Henrik Appel.

TUBA har afdelinger i hele landet, hvor de blandt andet tilbyder de udsatte unge individuel terapi, gruppeterapi og sociale arrangementer, der skal lette deres hverdag.

Mary deltog selv i gruppeterapi

I august var Kronprinsesse Mary selv på besøg hos TUBA. Her talte hun med en række af de unge mennesker, der hos TUBA får hjælp til at klare hverdagen.

Kronprinsessen deltog i en samtalegruppe, hvor hun, bag lukkede døre, selv talte med børnene om deres problemer.

- Det var en stor ære at have kronprinsessen på besøg. Mary talte med nogle af de udsatte børn, og det var et meget rørende øjeblik, fortæller Henrik Appel.

I år bliver Kronprinsparrets Priser uddelt 3. oktober fra Kulturværftet i Helsingør.

Du kan følge med her på dr.dk allerede fra kl. 19, når Mikkel Fønsskov og Sanne Cigale ruller den røde løber ud og giver dig alt det bedste før, under og efter den kongelige prisuddeling.”

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk