Matador er på Facebook: Maude tjekker ind i sengen

’Matador’ kører på DR1 for syvende gang. Godt nok handler serien om livet i årene 1929-1947, men alligevel kan karaktererne godt være på Facebook. Det har Thomas Maxe fra Holstebro sørget for.

I Thomas Maxes version af ’Matador’ er Maude kommet på Facebook, og her tjekker hun ofte ind ”I sengen”. (Foto: © Sandrew Metronome)

Seerne er stadig vilde med tv-serien 'Matador', hvis seneste afsnit trak over en million til skærmen lørdag aften. Nu har serien spredt sig fra DRs kanaler og ud på de sociale medier - den er nemlig kommet på Facebook.

Thomas Maxe, der er selvstændig PR- og kommunikationsrådgiver, har oprettet en Facebook-side, hvor han hver uge lægger et resumé af lørdagens afsnit op. Siden hedder 'Matador - for FB-generationen'.

- Jeg er selv helt vild med serien, og en dag slog det mig: Det kunne da være sjovt, hvis Maude havde været på Facebook. En fredag formiddag, hvor jeg ikke havde så meget at lave, prøvede jeg så at skrive et resumé. Jeg delte det med nogle af mine vener, og hen over weekenden gik det fuldstændig grassat, siger Thomas Maxe, hvis private hjemmeside, som er hjemstedet for resumeerne, pludselig steg voldsomt i besøg.

- Hidtil var der stort set ingen, der havde besøgt min hjemmeside, men efter jeg publicerede det første afsnit, steg de unikke besøg til 75.000 på mindre end fem dage. I forbindelse med mit kommunikationsjob taler jeg meget om viral spredning, men det her er første gang, jeg har oplevet, at det for alvor virker, siger han.

Matador for de unge

Facebook udgaven er krydret med et mere nutidigt sprog end det, man kender fra serien. For eksempel bruger Maude Varnæs forkortelser som "WTF", og hendes mand beder hende indimellem om at "chille". I beskrivelsen af gruppen hedder det da også, at gruppen er "et forsøg på at demokratisere 'Matador', så landets unge også får glæde af den".

Thomas Maxe har gjort brug af DRs arkivsite, dr.dk/bonanza, når han har skrevet resumeerne.

- Bonanza har været et uundværligt redskab for at skrive det her. Jeg har nok set hele serien tre gange i løbet af de seneste 18 måneder. Og jeg bruger Facebook rigtig meget, så jeg tænkte det kunne være sjovt at forene de to ting, siger han.

Man kan finde siden på Facebook ved at søge efter 'Matador - for FB-generationen'. Det er også her, Thomas Maxe vil lægge de kommende resumeer op. Hans plan er, at han vil lave resumé af hvert afsnit, når det er blevet sendt på DR1.

Læs Thomas Maxes udgave af 'Matador'Læs første afsnit, hvor Daniel Andersen Skjern blandt andet deler billeder på 'Instagram' af dagens ret på Jernbanehotellet i Korsbæk.Første afsnit

Her i andet afsnit er det Maude Varnæs, der opdaterer. Hun undrer sig lidt over, at Agnes er rød i kinderne, når hun har været ude at lufte børnene, men dulmer nerverne ved at lytte til salmebogen på 'Spotify'.Andet afsnit

Læs også det dugfriske resumé af tredjeafsnit. Her ændrer Ingeborg Jørgensen sin civilstatus og tilføjer et bryllup til sin tidslinje.Tredje afsnit