Maude går op og lægger sig igen

TV-seerne får nu deres vilje. "Matador" bliver genudsendt på utallige opfordringer, og danskerne får igen mulighed for at se Maude, Hr. Schwann, Mads Skjern, Fede, Røde og alle de andre fra Korsbæk.

Med store ambitioner ankommer Mads Skjern til Korsb?k. (© DR)

Seerne på DR1 får næste år atter chancen for at se Maude gå op at lægge sig, se Fede spise stegt flæsk med persillesovs eller se hr. Schwann vimse rundt som førstemand i "Damernes Magasin".

DR TV's chefredaktion har besluttet, at den populære serie "Matador" om livet i Korsbæk fra 1929-1947 skal genudsendes om lørdagen fra efteråret 2006, men den mere præcise startdato er endnu ikke fastsat.

"Matador" havde premiere på DR TV lørdag den 11. november 1978, og serien er i alt blevet vist fem gange - senest i 1997-1998. Det er Lise Nørgaard, der har været hovedforfatter på serien, som netop afdøde Erik Balling instruerede.

- Det er efterhånden ved at være længe siden, at DR viste "Matador" sidst, og vi får utroligt mange henvendelser fra seerne, som gerne vil have, at vi genudsender serien. Det vælger vi at gøre nu - også som en slags hyldest til Erik Balling, siger DR1-chef Ulla Pors Nielsen.

Gang i dvd-salget

At seerne er helt pjattede med "Matador" kan også mærkes hos DR Multimedie. For nylig blev dvd nummer 1.000.000 med "Matador" solgt, og serien er dermed den største danske dvd-sællert nogen sinde.

Og også i andre lande har historien om manufakturhandleren, bankdirektøren og alle de andre i Korsbæk fænget. Flere end 20 lande - for eksempel Australien og Bosnien - har vist serien.

Krøniken følger efter

Udover "Matador" kan DR1-seerne også se frem til tv-dramatik som "Ørnen" og "Krøniken" i 2006.

"Krøniken" har premiere på det første nye afsnit i denne runde søndag den 8. januar, mens 15. afsnit genudsendes nytårsdag, så alle kan huske, hvad der skete før sæsonpausen.

Mandag den 2. januar sender DR1 også en ny dokumentar med skuespillerne og forfatterne bag 'Krøniken' om deres arbejde med rollerne og serien.

ExternalContent