Med Darth Vader i kulissen

Filmen Dagbog fra Midten er fair, mener Gitte Seeberg, mens Anders Samuelsen mener han bliver fremstillet som ond. Debatten om filmen er allerede i fuld gang.

Filmen Dagbog fra Midten følger de tre stiftere af Ny Alliance Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen samt deres to hovedrådgivere, Rasmus Jönsson og Ulla Østergaard fra partiet bliver annonceret til Naser Khader forlader sit eget parti for lidt over en måned siden.

Anders Samuelsen var først ude med kritik af filmen. Til Ritzau kaldte han filmen tynd og dybt problematisk, og mener at Christoffer Guldbrandsen ikke tegner et retvisende billede af hans rolle i partiet. Samuelsen mener, at han bliver fremstillet ond.

- Det er jeg meget, meget ked af. Jeg synes ikke, at det er fair. Jeg mener, at jeg har opført mig ordentligt hele vejen igennem. Altså så ordentligt, som man kan opføre sig som politiker. Selv idealisten - og jeg mener, at jeg er idealist - er også undervejs enkelte gange nødt til at være kyniker for at nå sine mål. Det var selv Gandhi, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Seeberg: Fair film

Helt anderledes ser Gitte Seeberg på filmen.

- Jeg synes, filmen giver en fair fremstilling. Christoffer Guldbrandsen har filmet i hundredvis af timer, så der er mange ting, der ikke er med, og man kunne sikkert også have valgt anderledes. Men overordnet giver den et meget godt billede af, hvad der egentlig skete, siger Gitte Seeberg til Ritzau

Christoffer Guldbrandsen selv har godt vidst, at filmen skildrer en svær tid for de tre partistiftere.

- Jeg håber den er blevet nuanceret. Jeg har ikke ville fremstille nogen som helte og andre som skurke, den har skulle være så ærligt og fair som muligt. Det har handlet om at komme så tæt på den politiske proces som muligt, siger Christoffer Guldbrandsen til dr.dk.

EB: Østergaard gift med Darth Vader

Og tæt på kommer man i hvert fald. I følge Ekstra Bladets Mikael Rømer fremstår spindoktor Ulla Østergaard særligt uheldigt.

- Den depraverede og dekadente taktiker, der lokker vores helt til at sælge sin sjæl. En taknemlig skurk, der taler grimt og ryger grimt, og som i følge Guldbrandsens scenografi er gift med Darth Vader selv, skriver han og henviser til en scene, hvor Ulla Østergaard og hendes mand instruerer Naser Khader i, hvordan han skal udnævne Anders Fogh som Ny Alliances statsministerkandidat.

Stjernerne regner ned over filmen

Skal man tro anmelderne, så har dr.dks brugere og DR2 seere virkelig noget at se frem til. Jyllandsposten og Politiken giver filmen 5 ud af 6 stjerner/hjerter, mens Berlingske giver den 6.

- Guldbrandsen har skruet en spektakulær tv-historie sammen, der blotter folkene omkring Ny Alliance i tåkrummende episoder, mere end den trænger ind og forklarer viljen til at sætte alt på spil, skriver Lars Trier Mogensen i Politiken.

Troels Mylenberg, Berlingske, er meget enig. - Christoffer Guldbrandsens film om Ny Alliances storhed og fald er mere klovn end 'Klovn'. Og meget mere end en film om et politisk parti, men i stedet en film om følelser, relationer, idealisme og kynisme, skriver han i Berlingske.

Niels Lillelund fra Jyllandsposten kalder filmen fremragende. - "Dagbog fra midten" er langt fra et klassisk drama, faktisk er de fem kvarters håndholdt dokumentation en pinefuld opvisning af amatørisme over hele linjen, pinefuld, fordi al den politiske ubehjælpsomhed vender brodden mod den villige vælger. Vi har jo de tyranner, vi fortjener, skriver Niels Lillelund.

Facebook
Twitter