3 danskere om 10 års-fødselaren: For dem er Twitter større end Facebook

Den blå twitterfugl har i dag kvidret i 10 år, men kun få danskere bruger det sociale medie. 3 kendte danskere fortæller her, hvorfor de har flere følgere på Twitter end på Facebook.

De tre mediefolk Anders Breinholt, Ane Cortzen og Anders Lund Madsen har flere følgere på Twitter end på Facebook. (© Scanpix og DR)

Twitter fylder i dag 10 år, men kun få danskere bruger det sociale netværk.

Hver dag bruger 62 procent af de danskere, der er på nettet, Facebook. Og brugen af Facebook stiger stadig.

Modsat har det i de seneste år kun været fire procent af de danske netbrugere, der dagligt logger sig ind på Twitter.

Tre kendte danskere har mod alle odds fået flere følgere på Twitter end på Facebook. Læs her, hvorfor de overhovedet bruger Twitter, og hvad, de mener, fungerer bedre på Twitter end på Facebook.

1. Ane Cortzen, kulturchef hos Kählers restauranter

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Hvad skal man gøre for at blive stor på Twitter?

- Man skal tweete regelmæssigt – mindst én gang om dagen. Og så skal man gøre sig umage. Man skal ikke tweete om en smuk solopgang. Det skal være holdningsbaseret, aktuelt og meget gerne sjovt.

- Og så skal man holde øje med interessante diskussioner, blande sig og bruge mange hashtags.

Ane Cortzen
  • Følgere på Twitter: 47.436
  • 100. mest fulgte twitterprofil i Danmark
  • Følgere på Facebook: 0 (er ikke længere på Facebook)

Nogle kalder Twitter for en lukket klub for eliten. Hvorfor kun kvidre for dem?

- Jeg synes ikke, det er en lukket klub for eliten. Man behøver jo ikke være venner med andre for at se, hvad de skriver.

Du har valgt Facebook fra til fordel for Twitter. Hvorfor?

- Jeg meldte mig ud af Facebook for tre år siden. Jeg fik kvalme af det. Der var alt for mange oplysninger fra folk, jeg sporadisk kender, og om hvilket tøj deres børn havde på, og hvad de fik til aftensmad.

- Jeg besluttede mig for at melde mig ud for at se, om jeg ville savne det. Det eneste jeg savnede var fornemmelsen af, hvad der skete på nettet, og det kunne Twitter opfylde. Og så er jeg vild med den kondenserede form, hvor man kun kan skrive 140 tegn.

Hvilket et af dine egne tweets er du mest stolt af?

- Det er nok et, jeg skrev, om spyttemanden på motorvejen. Det var nogle frygtelige dage med flygtninge på motorvejen, og de udenlandske aviser begyndte at skrive om det. Jeg skrev, at spyttemanden ikke skulle være fortællingen om os som nation. Det var et tweet, som jeg virkelig, virkelig følte meget for.

2. Anders Breinholt, tv-vært på TV 2’s ‘Natholdet’

(Foto: Simon Læssøe © sCANPIX)

Hvad har du gjort for at blive så stor på Twitter?

- Jeg har ikke en fanside på Facebook. Den, der findes, er oprettet af nogle søde ’Sorte Spejdere’-fans tilbage i 2008. Så det eneste sted, hvor man kan komme i direkte kontakt med mig er via Twitter.

Anders Breinholt
  • Følgere på Twitter: 229.407
  • 20. mest fulgte twitterprofil i Danmark
  • Følgere på Facebook: 5827

- Senere lavede jeg min Instagram-profil, så det er nok svaret på, hvorfor jeg er så ”stor” på Twitter. Men større er jeg altså heller ikke. Jeg er i hvert fald ikke stor nok til at blive verified af Twitter.

Hvad bruger du Twitter til, som Facebook ikke kan?

- Nyheder. Et hurtigere og bedre overblik over aktuelle historier, og hvad der sker herhjemme og i verden som sådan.

Hvad er dit bedste tweet?

- Det kan jeg ikke helt huske. Men jeg kan anbefale ikke at tweete, når du er beruset. Hvis du gør, så sæt tid af til at svare en masse mennesker dagen efter.

3. Anders Lund Madsen, journalist og tv-vært

(Foto: ERik Refner © sCANPIX)

Hvorfor fravalgte du Facebook og valgte Twitter i stedet?

- Jeg tror, det er fire år siden, jeg lukkede min facebookprofil. Det var noget rod, det var bøvlet, og jeg kom aldrig rigtig med på det. Og så slipper jeg for en masse rundhyl, som mange andre i min omgangskreds bruger tid på.

Anders Lund Madsen
  • 142.470 følgere på Twitter
  • 34. mest fulgte twitterprofil i Danmark
  • Følgere på Facebook: 0 (er ikke længere på Facebook)

- Det er lidt ligesom ikke at følge med i 'Vild med dans'. Men jeg savner det ikke, og farven i Facebook er også irriterende. Den twitterblå er gladere end den facebookblå.

Det er jo kun få danskere, der bruger det dagligt. Hvordan kan det så være bedre?

- Twitter kan noget ved store mediebegivenheder som f.eks. Melodi Grand Prix. Det er faktisk sjovere at følge en begivenhed på Twitter i stedet for på tv. Og så får jeg meget inspiration fra Twitter. Det er bare mere koncentreret i stedet for bombardementet på Facebook.

Men taler man ikke blot sammen i en lukket klub af journalister og politikere?

- Det er rigtig, at der er mange mediepersoner og politikere. Men det er sjovt at se Lars Løkke korrespondere med Anders Breinholt. Der kommer mystiske kortslutninger, som kan være meget overraskende.

Hvilket et af dine tweets er du mest stolt af?

- Det er et svært spørgsmål. Men gode tweets overrasker, de er originale og de er sjove. De skal være korte. Faktisk fungerer de bedst, hvis der er tre ord og et billede. Jeg tog engang et billede i Kolding, hvor jeg kunne konstatere, at jeg var kommet til Jylland. Det var kort og præcist.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve