83 journalister og kulturpersoner indstiller Flemming Rose til Cavlingprisen

Tidligere kulturredaktør på Jyllands-Posten er blevet indstillet til Cavlingprisen for sin trilogi, som blev afsluttet med den opsigtsvækkende bog ’De besatte’.

Flemming Rose udgav sidste uge bogen 'De besatte'. Bogen blev rost af anmelderne i flere aviser. (Foto: Anatoly Strunin © Scanpix)

83 journalister, meningsdannere og kulturpersoner har indstillet Flemming Rose til danske journalisters fornemste pris, Cavlingprisen. Det sker, efter hans bog ’De besatte’ udkom i sidste uge.

I indstillingen skriver de, at Flemming Rose har været klar og konsistent fra dag ét i Muhammed-krisen, som begyndte for 11 år siden.

- Flemming Rose lagde sig aldrig i flyverskjul eller begyndte at tale flydende sort som så mange andre, skønt han hurtigt selv blev et mål for den trusselskultur og terror, han ville bekæmpe, skriver de.

Den tidligere redaktør på Jyllands-Posten har siden 2010 været i gang med at skrive en trilogi om Muhammed-krisen, som blev skabt på baggrund af avisens tegninger.

I alt 44 indstillinger

Senest udkom den tredje bog ’De besatte’, som skabte stor debat. Her fortæller Flemming Rose, at ledelsen på JP/Politikens Hus aktivt begrænsede hans optræden i offentligheden, hvilket også bliver beskrevet i indstillingen.

- Som det er fremgået i de seneste dage, har Rose i flere år på egen person oplevet, at mens JP/Politikens ledelse holdt de fine idealer højt udadtil, gik den indadtil overordentlig grundigt til værks for at lukke munden på den mand, som i offentligheden var ytringsfrihedens mest markante stemme.

- Det er paradoksalt nok sket, mens Rose har modtaget fine priser i ind- og udland, står der blandt andet i indstillingen.

I alt har Journalistforbundet modtaget 44 indstillinger til årets pris, hvor flest altså har peget på Flemming Rose. Du kan se listen over samtlige indstillede her.

Cavlingprisen bliver uddelt 6. januar.