Advokat presser politiet om Qvortrup-afhøring

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup er stadig ikke blevet afhørt. Advokat har i dag foreslået politiet en konkret dato.

Henrik Qvortrup trak sig 29. april fra jobbet som politisk kommentator på TV2. Han oplyste i forbindelse med fratrædelsen, at han ikke ville udelukke, at der er foregået ulovligheder på ugebladet under hans ledelse. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Selvom tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup kan vise sig at være en af hovedpersonerne i den alvorlige sag om videregivelse af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, er han stadig ikke blevet afhørt af politiet.

Derfor har Qvortrups advokat, Anders Nemeth, onsdag igen kontaktet Københavns Vestegns Politi, oplyser han til DR Nyheder.

- Denne gang har vi foreslået en konkret dato, skriver han i en sms.

Politiet forventer flere sigtelser

Onsdag er den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen sammen med Aller Media A/S og en anden journalist blevet sigtet for deres rolle i Se og Hør-sagen.

Københavns Vestegns Politi oplyser til DR Nyheder, at de forventer, at der kommer flere sigtelser i Se og Hør-sagen.

- Der er ingen tvivl om, at der vil blive foretaget flere efterforskningsskridt. Nogle vil blive afhørt som vidner, nogle med sigtedes rettigheder, og nogle vil blive sigtet i sagen, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Qvortrup mødte tys-tys-kilde

Henrik Qvortrup trak sig 29. april fra jobbet som politisk kommentator på TV2. Han oplyste i forbindelse med fratrædelsen, at han ikke ville udelukke, at der er foregået ulovligheder på ugebladet under hans ledelse.

Qvortrup har også fortalt, at han har mødt den såkaldte tys-tys-kilde.

Dagbladet BT afslørede 1. maj en række e-mails, der beskriver, at mindst 16 medarbejdere på Se og Hør kendte til den hemmelige kilde - heriblandt de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.