Allerfondens bestyrelsesformand trækker sig efter Se og Hør-sag

Bestyrelsesformand for Allerfonden Linda Nielsen trækker sig fra posten som formand

Linda Nielsen trækker sig som formand for Allerfondenpå grund af Se og Hør-sagen. Allerfonden har aktiemajoritet i Aller-koncernen, som driver blandet andet Se og Hør. (Foto: © Michael Bothager, Scanpix)

Bestyrelsesformanden for Allerfonden, juraprofessor Linda Nielsen, trækker sig fra posten som følge af Se og Hør-sagen, oplyser hun i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

- På det foreliggende grundlag mener jeg ikke, at jeg samvittighedsfuldt kan fortsætte som bestyrelsesformand. Jeg har derfor i dag informeret bestyrelsen i Allerfonden om, at jeg har valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand med øjeblikkelig virkning, siger hun i meddelelsen.

Linda Nielsen har siddet i bestyrelsen siden 2004. Hun er desuden formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Allerfonden ejer over 50 procent af A-aktierne i Aller Holding A/S, der driver Aller Media med magasiner og ugeblade som Se og Hør.

Krævede en mere tilbundsgående undersøgelse

I pressemeddelelsen udtaler Linda Nielsen, at Aller Medias egen undersøgelse af Se og Hør-sagen bør omfatte "væsentligt flere forhold, end der på nuværende tidspunkt er lagt op til".

Men der var i bestyrelsen ikke enighed om det forslag, og derfor valgte Linda Nielsen at trække sig.

- Det blev imidlertid klart, at der ikke kunne opnås enighed om dette vigtige spørgsmål i fondsbestyrelsen, siger Linda Nielsen.

Allerfonden har i kraft af stemmemajoritet stor indirekte indflydelse på driften i koncernen.

Politi har sigtet 'tys tys-kilde'

Københavns Vestegns Politi har sigtet den såkaldte 'tys tys'-kilde, efter at det er kommet frem, at vedkommende i en årrække har lækket personfølsomme kreditkortoplysninger fra det nuværende Nets (dengang PBS) om kendte danskeres færden.

Politiet har samtidig oplyst, at man forventer flere sigtelser i sagen.

Se og og Hør-sagen rullede for alvor, efter tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen udkom med sin roman 'Livet, det forbandede' om dagligdagen på et ugeblad.