Allers udgiverdirektør trækker sig: Der er brugt metoder jeg ikke kan stå inde for

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Per Ingdal stopper på Aller Media.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Per Ingdal stopper på Aller Media. (Foto: © Steven Achiam, Scanpix)

Per Ingdal trækker sig som udgiverdirektør i Aller Media efter den seneste tids diskussion af Se og Hørs journalistiske metoder, oplyser Aller.

Per Ingdal siger, at han forlader posten med stort vemod.

- Men de seneste ugers afsløringer af Se og Hørs arbejdsmetoder har blotlagt, at der er blevet brugt journalistiske metoder på Se og Hør, som jeg i min egenskab af udgiverdirektør ikke kan stå inde for.

- Når jeg samtidig har været konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor metoderne er blevet brugt, må jeg påtage mig min del af ansvaret. Dette gælder, selvom jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt, siger han i en pressemeddelelse.

Per Ingdal var konstitueret chefredaktør fra årskiftet mellem 2008 og 2009 og frem til 15. juni 2009. Det var i denne periode, at Se og Hør modtog beskeder om Lars Løkke Rasmussens forbrug og færden, da Løkke netop var trådt til som statsminister.

Sms-beskederne kom fra den hemmelige kilde, der angiveligt gennem flere år udleverede oplysninger til Se og Hør mod betaling om kendte og kongelige på baggrund af deres kreditkortsforbrug.

Per Ingdal blev sendt på en planlagt orlov nogle uger før tid den 6. maj 2014.

Ingdal: jeg tager min del af ansvaret

Aller Media har iværksat en uvildig undersøgelse, der skal kortlægge, hvad der er sket på Se og Hør. Per Ingdal har ikke læst konklusionerne endnu, siger han, men de er heller ikke afgørende for hans beslutning, lyder det.

- Det afgørende er, at jeg med min beslutning tager min del af ansvaret for, hvad der er foregået i Aller Media A/S inden for mit ansvarsområde, siger han.

Direktør: En rigtig beslutning

Administrerende direktør i Aller Media, Pål Thore Krosby, er enig i, at beslutningen er den rigtige for begge parter, selvom han samtidig er ked af, at en "så loyal, engageret, dygtig og central person i Aller forlader sin stilling," lyder det i pressemeddelelsen.

Per Ingdal har været ansat i Aller Media i 22 år, og har gennem de seneste 12 år været en del af direktionen.

Ritzau og DR Nyheder