BBC fyrer ’Top Gear’-vært Jeremy Clarkson

Den populære ’Top Gear’-vært Jeremy Clarkson har fået sparket af BBC. Det bekræfter BBC’s direktør, Tony Hall.

Jeremy Clarkson får ikke fornyet sin kontrakt med BBC. (Foto: PETER NICHOLLS © Scanpix)

Jeremy Clarkson har sat foden på speederen for sidste gang i det populære BBC-program ’Top Gear’. Det har det britiske mediehus besluttet på baggrund af en undersøgelse, efter den kendte vært ragede uklar med en producer af programmet.

Tony Hall, der er direktør for BBC, siger ifølge BBC, at værten har overskredet en linje, og at han ikke kan tolerere, hvad der er sket.

- Det er med stor beklagelse, at jeg i dag har fortalt Jeremy Clarkson, at BBC ikke vil forny hans kontrakt. Det er ikke en beslutning, der har været let at træffe, skriver Tony Hall i en meddelelse.

Den 54-årige Jeremy Clarkson blev suspenderet tidligere i måneden, efter en hændelse hvor han og produceren på ’Top Gear’, Oisin Tymon, begyndte at skændtes. Skænderiet udviklede sig til et fysisk angreb på et hotel efter en optagelse, så produceren måtte på skadestuen.

Skænderi over servering

Ifølge The Guardian skulle Clarkson have været utilfreds med, at han fik serveret en kold tallerken med mad i stedet for en lun portion bøf og pomfrit, mens andre kilder siger, at flere problemer med optagelserne var årsagen til skænderiet.

Sagen fik hurtigt BBC til at suspendere Jeremy Clarkson, og siden da har programmet været taget af BBC’s sendeflade. Desuden er et fire timer langt show i Norge med værten, som skulle have foregået i denne uge, blevet midlertidigt aflyst.

Sagen er blot én af en lang række episoder, hvor Jeremy Clarkson har gjort sig upopulær med cheferne i BBC. Sidste år gav det britiske mediehus ham en sidste advarsel, efter han havde mumlet ordet ’nigger’ som en del af en børneremse, mens optagelserne var i gang.

Millioner af seere

’Top Gear’ er et af BBC’s mest populære programmer og bliver set af mere end fire millioner seere hver uge. Desuden har programmet masser af seere i lande uden for Storbritannien og giver hvert år omkring 50 millioner pund i rettighedsbetaling til BBC.

Konflikten mellem BBC og Jeremy Clarkson har blandt andet fået både premierminister David Cameron og Londons borgmester, Boris Johnson, til at bakke op om den kontroversielle vært. Et flertal af læserne af The Telegraph støtter også Clarkson. 90 procent har onsdag eftermiddag svaret, af de ikke se med, hvis de i alt tre ’Top Gear’-værter bliver skiftet ud.

Om de to andre værter, James May og Richard Hammond, vil fortsætte er endnu uvist, da alle tre værter skulle have fornyet deres kontrakter i år.​

Facebook
Twitter