Berlingske mister kendt profil til Ekstra Bladet

Mads Kastrup, der i mange år har været debattør på Berlingske, får snart ny arbejdsplads, når han indtager pladsen som opinionsredaktør på Ekstra Bladet.

Journalist og forfatter Mads Kastrup skifter efter 24 år til Ekstra Bladet. (Foto:Søren Bidstrup/Scanpix 2015) (Foto: SØREN BIDSTRUP © S)

Berlingske-debattør Mads Kastrup har arbejdet på Berlingske i 24 år, men skifter nu til Ekstra Bladet, hvor han skal være opinionsredaktør, skrive klummer og være kommentator.

- Jeg forlader ikke Berlingske, fordi jeg er utilfreds med Berlingske, men jeg har arbejdet der rigtig længe, så hvis jeg skal nå at have mig et andet arbejdsliv, er det på tide, fortæller Mads Kastrup til DR Kultur.​

En god udfordring

Mads Kastrup har på Berlingske haft sin egen blog 'Kastrups Verden', hvor han har kastet sit blik på verden, og givet den en kommentar med på vejen.

Job-beskrivelsen fra Ekstra Bladet lyder på mange måder ligesom den mangeårige stilling på Berlingske, men Mads Kastrup ser frem til sit nye arbejde.

- Jeg ser frem til at arbejde på en af de største digitale platforme, der findes her i Danmark. Ekstra Bladet har jo kolossalt mange brugere, og det er en fantastisk mulighed at arbejde sådan et sted.

Kulturel luftforandring

Mads Kastrup forklarer til DR Kultur, at Ekstra Bladet er en god udfordring, fordi avisen har en anden kultur, end han er vant til på Berlingske, og det byder han velkommen.

- Ekstra Bladet er meget politisk ubunden og tilhører ikke en bestemt fløj, ligesom Berlingske måske er en borgerlig avis, og Politiken måske er venstreorienteret. Ekstra Bladet er som udgangspunkt en oppositionel avis, og da jeg hverken er liberalist eller socialist, men bare journalist, så passer det mig fint.​