Berlingske solgt til belgiere i milliardhandel

Berlingske Media er blevet solgt til den familieejede, belgiske mediekoncern De Persgroep.

Berlingske Medias ejer siden 2006, britiske Mecom Group, har indgået aftale med belgiske De Persgroep om salg af det danske mediehus. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Berlingske Medias ejer siden 2006, britiske Mecom Group, har indgået aftale med belgiske De Persgroep om salg af det danske mediehus, skriver b.dk.

Med i handlen på 1,832 milliarder kroner er også køb af den hollandske regionalmedievirksomhed Wegener Media, som Mecom også har ejet.

Falder på plads ved årsskiftet

Handlen forudsætter ifølge avisen godkendelse fra Mecoms aktionærer på en generalforsamling efter sommer samt accept fra de hollandske konkurrencemyndigheder, fordi De Persgroep i forvejen driver store medieaktiviteter i Holland.

Handlen ventes derfor at falde endeligt på plads omkring årsskiftet.

- Jeg er sikker på, at Berlingske Media med De Persgroep som ny ejer vil få mulighed for at styrke positionen på det danske marked og for at udvikle virksomheden som en del af en meget succesfuld europæisk mediekoncern, udtaler koncernchef Lisbeth Knudsen i pressemeddelelsen.

Omsatte for 6,7 milliarder

- Vores tankesæt og virksomheder minder rigtigt meget om hinanden. Vi kan få god inspiration af, hvad Persgroep har opnået af resultater på et tidspunkt, hvor vores egen virksomhed også er i en positiv udvikling, tilføjer hun.

De Persgroep havde sidste år en omsætning på 6,7 milliarder kroner og et driftsresultat på cirka 974 millioner kroner, skriver b.dk.

/ritzau/

Rettelse: Det fremgik oprindeligt af artiklen, at Berlingske Media er blevet solgt for 1,832 milliarder kroner. Dette er imidlertid ikke korrekt, da handlen også omfatter købet af den hollandske medievirksomhed Wegener Media.