Bestyrelsesformand kritiserer Winkel Holm: Vi skal ikke blande os

Bestyrelsesformanden i DR kritiserer nu bestyrelsesmedlemmet Katrine Winkel Holm, fordi hun angiveligt blandede sig i DRs journalistiske valg.

Katrine Winkel Holm, bestyrelsesmedlem i DR og næstformand i Trykkefrihedsselskabet, har gjort sig bemærket, fordi hun har kritiseret Martin Krasnik for et interview med formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

DRs bestyrelsesformand langer nu ud efter et menigt medlem.

Medlemmet af DRs bestyrelse Katrine Winkel Holm kontaktede i forbindelse med et interview i Deadline i søndags ifølge BT journalisten Martin Krasnik, der havde lavet interviewet, for at kritisere hans arbejde.

Og det må bestyrelsesmedlemmer ikke, mener DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Må ikke blander sig

- Det gælder for mig såvel som for menige bestyrelsesmedlemmer, at vi ikke skal blande os i de enkelte udsendelser eller gribe ind indholdsmæssigt, siger Michael Christiansen.

Martin Krasnik interviewede formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard den 11. marts. Dagen efter - altså inden interviewet blev sendt i tv - kontaktede Katrine Winkel Holm, der er næstformand i Trykkefrihedsselskabet, journalisten med sin kritik.

- Jeg kan bekræfte, at hun ringede op allerede næste morgen og var meget kritisk over for interviewet, siger Martin Krasnik ifølge BT.

Gå til generaldirektøren

Men det var forkert, siger Michael Christiansen. Hvis et bestyrelsesmedlem ønsker at fremføre kritik over et program, er kommandovejen gennem bestyrelsesformanden, der herefter retter henvendelse til generaldirektøren, mener han.

- Bestyrelsen har et overordnet programansvar, og vi kan tage generelle diskussioner i bestyrelsen, også gerne ud fra konkrete eksempler, men vi skal ikke på egen hånd ringe ned i organisationen. Det er ikke bestyrelsens opgave, siger Michael Christiansen.

Medarbejderrepræsentant enig

Medarbejdernes repræsentant i DRs bestyrelse Mogens Rubinstein er på linje med Michael Christiansen.

- Det er forkasteligt. Et bestyrelsesmedlem skal hverken kontakte medarbejdere eller chefer om programvirksomheden, siger Mogens Rubinstein

Ikke nok til fyring

Den socialdemokratiske kulturordfører, Mogens Jensen, har tidligere krævet, at Katrine Winkel Holm, skal fyres fra DRs bestyrelse. Men hvis det skal ske, er det Kulturministeriets beslutning, da det er dem, der har udpeget bestyrelsen, siger Michael Christiansen.

Men herfra afviser ministeren Marianne Jelved, at Katrine Winkel Holm kan fyres på baggrund af hendes handling.

- Det tilkommer ikke et medlem af DRs bestyrelse at henvende sig til medarbejdere i DR. Det er udelukkende en ledelsesopgave. Reglerne på området tilsiger dog, at man ikke på det grundlag kan afbeskikke DRs bestyrelsesmedlemmer, siger Marianne Jelved til Berlingske.

Facebook
Twitter