Bettina Aller: Alle informationer skal frem i Se og Hør-sag

Bestyrelsesformanden i Aller Media vil have al information i Se og Hør-sagen frem. Bare indsamlingen af data kommer til at tage to uger, siger advokaten for den interne undersøgelse.

Den kendte bestyrelsesformand for Aller Media, Bettina Aller, udtaler sig nu for første gang i sagen om Se og Hør.

I en pressemeddelelse tager hun "stærkt afstand fra anvendelsen af alle former for ulovlige metoder", der bliver beskrevet i den verserende sag.

Hun siger, hun vil have alt frem i sagen, så den kan få de rette konsekvenser for eventuelt skyldige.

- Derfor er det også ekstremt vigtigt, at undersøgelsesgruppen får adgang til al information og alle data hos os og hos eventuelle tredjeparter samt får den nødvendige arbejdsro, så de kan gøre deres arbejde bedst muligt, siger Bettina Aller i en pressemeddelelse.

Ønsker ikke at udtale sig

Battina Aller bakker dermed op om den interne undersøgelse, som den store udgiver har igangsat efter beskyldningerne.

Samtidig fortæller hun, at lederen af undersøgelsen - advokat Henrik Stagetorn - har sagt til hende, at hun ikke skal udtale sig yderligere i sagen. Det kan nemlig være med til at gøre undersøgelsen vanskeligere, siger advokaten.

Det råd agter Bettina Aller at følge.

- Det ligger mig meget på sinde, at vi som et moderne mediehus lever op til vores juridiske og moralske ansvar.

Undersøgelse er i fuld gang

Henrik Stagetorn fortæller i øvrigt til Ritzau, at undersøgelsen er sat i gang, men også at det kommer til at tage to uger bare at indsamle data.

- Vi kender endnu ikke omfanget af sagen, og derfor skal den første fase bruges til at etablere et fuldt overblik. Først derefter kan vi på et kvalificeret grundlag sige noget om en tidshorisont for undersøgelsens afslutning, hedder det i en udtalelse fra advokaten ifølge Ritzau.

- Jeg vil gerne understrege, at det bliver en dybtgående undersøgelse. Aller-koncernen i Danmark har meddelt, at der ingen begrænsninger vil være for, hvad og hvem der kan inddrages.

Medarbejdere har fået fri

Sagen om Se og Hør drejer sig om kendtes kreditkortoplysninger, som ugebladet har fået adgang til på ulovlig vis.

Indtil videre er den tidligere chefredaktør fra ugebladet Henrik Qvortrup trådt tilbage, mens den tidligere underholdningsredaktør Lise Bondesen er sendt på ferie fra sit nuværende job på Ekstra Bladet.

Syv medarbejdere på Se og Hør og to medarbejdere på Billed-Bladet har desuden fået midlertidigt fri.