BILLEDER Vinderen er fundet: Her er verdens bedste pressefoto

Verdens bedste pressefotografier for 2015 er netop blevet kåret. Se de mange vinderbilleder her og find ud af hvilken pressefotograf, der har taget 'World Press Photo Of The Year'.

 • Australieren Warren Richardson har taget billedet ’Hope for a New Life’, hvor et barn bliver sendt under et hegn ved grænsen mellem Serbien og Ungarn. Billedet er fra august og fik både prisen som årets bedste pressebillede og førstepladsen i kategorien Spot News for enkeltstående billede. (Foto: Warren Richardson)
 • Zhang Lei fra Kina fik førsteprisen i kategorien Contemporary Issues for enkeltstående billeder. Billedet viser den kinesiske by Tianjin. (Foto: AAA)
 • Mário Cruz har taget dette billede af den 15-årige Abdoulaye i Senegal, der er tilbageholdt i et rum. Billedet er en del af en reportage, der handler om drenge på en religiøs skole, som lever et liv med misbrug og tæsk. Billedet vandt førsteprisen i reportagebilleder i kategorien Contemporary Issues. (Foto: Mario Cruz)
 • Canadiske Kevin Frayer har taget dette billede fra en by ved siden af kulværket Shanxi i Kina. Billedet vandt i kategorien Daily Life for enkeltstående billeder. (Foto: Kevin Frayer © 2015 Getty Images)
 • En Islamisk Stat-sympatisør på 16 år blev behandlet på et kurdisk hospital i Syrien. Billedet er taget af Mauricio Lima fra Brasilien. Billedet vandt i kategorien General News for singlebilleder. (Foto: Mauricio LIMA)
 • På den græske ø Lesbos ankommer flygtninge i både. Billedet, der vandt i underkategorien for reportagebilleder i General News-kategorien, er taget af Sergey Ronomarev fra Rusland. (Foto: Sergey Ponomarev © Sergey Ponomarev)
 • Natasha Schuette på 21 år er blevet presset til ikke at anmelde en seksuelt krænkelse i det amerikanske forsvar. Billedet er taget af Mary F. Calvert i kategorien Long-Term Projects for enkeltstående billeder. (Foto: Mary F. Calvert © © 2014 Photography by Mary F. Calvert.All Rights Reserved)
 • På Bondi Beach i Sydney trækker det op til uvejr. Billedet er fra november og er taget af Rohan Kelly fra Australien. Det vandt førstepladsen i naturkategorien for enkeltstående billeder. (Foto: Rohan Kelly © Copyright News Corp Australia)
 • Amerikanske Tim Laman fik førstepladsen for sine reportagebilleder af orangutanger i Indonesien i naturkategorien. Sumatran Orangutan Conservation Project North Sumatran Province Indonesia (Foto: Tim Laman © copyright Tim Laman)
 • Et barn venter på at blive registreret på en flygtningelejr i Serbien. Billedet er taget af Matic Zorman fra Slovenien. Han vandt People-kategorien for enkeltstående billeder. (Foto: Matic Zorman © Matic Zorman)
 • Japanske Kazuma Obara har taget dette billede, der vandt reportageprisen i People-kategorien. Serien handler om de ofre, der blev ramt af Tjernobyl-ulykken. Alle billeder er taget ved hjælp af gamle ukrainske film. (Foto: KAZUMA OBARA)
 • Tjekkiske Ondrej Bank styrter under FIS Verdensmesterskabet i USA. Billedet er taget af østrigske Christian Walgram, som fik prisen for det bedste sportsbillede for enkeltstående billeder. (Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram © GEPA pictures)
 • Amatørholdet HC Vetluga fra Rusland gør klar til det regionale mesterskab øst for Moskva. Vladimir Pesnya har taget billedet, som vandt i reportagedelen for sportsbilleder. (Foto: Vladimir Pesnya © RIA Novosti © 2015)
 • Røget stiger fra bombede huse efter et angreb i forstaden Douma, der er en forstad til Damaskus i Syrien. Den syriske fotograf Sameer Al-Doumy har taget billedet, der vandt i Spot News-kategorien for reportagebilleder. (Foto: Sameer al-Doumy © Sameer Al-Doumy)
1 / 14

Flygtningestrømmen mod Europa var et altoverskyggende tema, da World Press Photo-organisationen her til middag offentligjorde de bedste pressefotografier, der er taget i 2015.

Vinderbilledet i kategorien 'World Press Photo Of The Year' viser flygtninge, der krydser grænsen mellem Serbien og Ungarn.

Derudover var flygtningene også i centrum for vinderbillederne 'Peoples Singles' og 'General News Stories'.

World Press Photo Of The Year' gik sidste år til den danske fotograf Mads Nissen for hans billede af de to russiske homoseksuelle Jon og Alex. Fotoet var en del af en større fotoreportage om homoseksuelles rettigheder i Rusland.

Vinderbillederne for dette års uddeling vil efterfølgende blive udstillet over hele verden, heriblandt i Pressen i JP/Politikens Hus ved Rådhuspladsen i København.

Se vinderbillederne øverst i artiklen.

FacebookTwitter