'Borgen' kåret til årets bedste tv-serie i England

DR's 'Borgen' slår både 'Homeland' og 'Girls' i kampen om at være årets bedste tv-serie, ifølge den engelske avis The Telegraph.

Den engelske avis The Telegraph kårer DR's 'Borgen' som årets bedste og fremhæver blandt andet Sidse Babett Knudsens præstation som statsminister Birgitte Nyborg. (Foto: Mike Kollöffel © Type 1)

Den britiske avis The Telegraph har i dag kåret den danske dramaserie 'Borgen' som dette års absolut bedste tv-serie.

'Borgen' lander på en førsteplads ifølge avisens anmelder Patrick Smith, der i dag lister de seneste 12 måneders fem bedste tv-serier.

- Det var blot meningen, at serien skulle have været et plaster på såret efter 'Forbrydelsen' stoppede, men Danmarks svar på 'The West Wing' viste sig at være det mest overbevisende drama overhovedet i år 2012, skriver anmelderen.

Klog, spændende og hjerteskærende

Patrick Smith er især faldet for Sidse Babett Knudsen i rollen som statsminister Birgitte Nyborg.

- Scenen er sat i magtens fiktive korridorer i København og følger Danmarks første kvindelige statsminister Birgitte Nyborgs succes (en enestående Sidse Babett Knudsen), men følger også de ofre hun er nødt til at lave for at beholde sin position, skriver han og afslutter:

- Resultatet er klogt, spændende og hjerteskærende.

Slår 'Homeland'

'Borgen' har slået flere hårde konkurrenter af banen.

På en femte plads kommer den amerikanske serie 'Homeland' om den dygtige men ustabile CIA-agent Carrie Mathison. Seriens første sæson blev vist i England fra februar.

På en fjerdeplads lander den britiske 'Parade's End' som er baseret på forfatteren Ford Madox Fords bøger om aristokratiets krise under første verdenskrig.

'Girls' absolut sjoveste

På tredjepladsen har Patrick Smith valgt HBO's 'Girls' som han kalder årets absolut sjoveste.

- Tænk 'Sex and the city' bare klogere, med mere bid og mere realistisk, skriver han.

På andenpladsen lige inden 'Borgen' kommer 'The Hollow Crown' - igen en britisk serie baseret på en historie af Shakespeare, hvor han fremhæver skuespillernes store præstationer.

Se hele Telegraphs tv-serie liste her (eksternt link).

Tredje sæson af 'Borgen' vises på DR1 1. januar i det nye år.