Byret giver DR3 grønt lys til at sende Stein Bagger-dokumentar

Københavns Byret giver DR3 lov til at sende Stein Bagger-dokumentar uden ændringer, efter svenskeren Carl Freer krævede, at hans navn ikke blev nævnt.

I DR3-dokumentaren 'Find Stein Baggers penge' forsøger journalister at finde frem til, hvad der er sket med de 200 milioner kroner, som politiet stadig ikke har fundet, efter Stein Bagger-sagen. (© Monday Productions ApS)

Dokumentarserien om Stein Bagger bliver indtil videre sendt på DR3 torsdag aften uden ændringer.

Københavns Byret har afgjort, at der ikke er grundlag for at fjerne Carl Freers navn i dokumentarserien, som den svenske finansmand ellers ønskede.

Retten begrunder afgørelsen med, at et forbud vil indebære en så vidtgående indskrænkning i ytrings- og handlefrihed for DR og Monday Production, som producerer programmet, at der ikke kan nedlægges et forbud.

Kendelsen blev afsagt i dag klokken 13, efter Carl Freer krævede, at DR ikke nævnte hans navn i dokumentarserien ’Find Stein Baggers penge’. Freers advokat fortæller dog i en mail til DR Kultur, at kendelsen vil blive kæret til landsretten, men at han ikke har flere kommentarer.

Andet afsnit i serien er ifølge sendeplanen sat til at blive sendt torsdag aften klokken 21.30 på DR3. I alt seks afsnit er planlagt.

Dokumentar vil finde forsvundne millioner

Serien forsøger at finde frem til, hvor de 200 millioner kroner, som aldrig er blevet fundet efter afsløringen af Stein Baggers og IT Factorys milliard-bedrageri, er blevet af.

Ifølge Børsen var Carl Freer chef for Stein Baggers meddømte makker, Mikael Ljungman, og nød ifølge kuratorerne i IT Factorrys konkursbo godt af de mange millioner fra Baggers svindel.

Stein Bagger-sagen blev offentligt kendt i december 2008, da det kom frem, at en række leasingselskaber og banker havde mistet omkring en milliard kroner på leasingsvindel i IT Factory.

Stein Bagger og Mikael Ljungman fik efterfølgende begge domme på syv års fængsel for det, der betegnes som danmarkshistoriens største svindelsag. Stein Bagger blev dog prøveløsladt efter fem år i fængsel.