Cavling-modtager: Vi ville ha' festet uanset hvad

Vi vinder, fordi vi kom ind i maskinrummet hos rådgivere, som ikke ønsker, deres metoder skal frem, siger en af Cavling-vinderne.

Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen (på talerstolen), Michael Klint og Steen Jensen fra DR Dokumentar får journalisternes fornemmeste hæderspris. (Foto: Ida Gundersen © Type 1)

Folkene bag DR-dokumentaren 'I skattely' bobler af glæde fredag eftermiddag efter at have vundet Cavling-prisen for dokumentarserien fra DR1.

Journalist Søren Kristensen, der fik lov at holde takketalen på holdets vegne i Nationalmuseets festsal, er glad - men faktisk ikke helt overrasket:

- Jeg synes, vi havde en chance, men rigtig mange af konkurrenterne var jo også vildt gode. Men nu er jeg jo lidt af et konkurrencemenneske, så det er klart, at jeg helst ville have, at vi skulle vinde, siger Søren Kristensen, der modtager prisen sammen med sine kolleger Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Michael Klint og Steen Jensen.

Tag med ind i maskinrummet

Søren Kristensen har selv denne teori om, hvorfor DR-holdet vandt den lille gyldne statue af Henrik Cavling.

- Jeg tror, vi vinder, fordi vi kommer helt ind i maskinrummet hos de her rådgivere, som ikke ønsker, at deres metoder skal frem. De siger én ting, når kameraet er tændt og en anden, når det er slukket, siger Søren Kristensen.

"Det er modigt og grundigt"

Dokumentarserien 'I skattely' består af fire programmer, som blev sendt i efteråret på DR1.

I programmerne viste journalisterne, hvordan finansielle vejledere rådgav om skattely. Det skete ved, at journalist Jeppe Gaardboe blandt andet gik undercover som forretningsmand.

- Serien er i indhold - formidling og form - af international klasse. Og med serien bliver en stolt tradition for undersøgende velfortalt journalistik båret ind i fremtiden. Det er modigt, det er grundigt, og det er i sin form fremadskuende. I er kommet bag kulisserne i en ellers lukket verden, sagde Cavling-formand Kirsten Pilgaard i sin tale til årets Cavling-modtagere.

Der var fest - uanset hvad

Det skulderklap kan DR-holdet nu tage med ud i København.

- Lige nu skal vi lave en masse interviews herinde - det havde jeg ikke lige regnet med - men ellers skal vi ud og spise og feste. Det havde vi faktisk planlagt at gøre uanset hvad, siger en stolt Søren Kristensen.

Prismodtagerne får foruden æren og kobberstatuen, der forestiller prisens og Journalistforbundets stifter, Henrik Cavling, 20.000 kroner fra Danmarks Journalistforbund.

Facebook
Twitter