Charlie Hebdo-skyderi: Direktør og bladtegner ramt af skud

Direktør for ugemagasin er død efter at være ramt af skud under angrebet på det franske ugemagasin Charlie Hebdo. Tre tegnere meldes også dræbt.

Fransk politi foran Charlie Hebdo i Paris. Foto: Scanpix (Foto: © ETIENNE LAURENT)

Direktøren for ugemagasinet Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier, - også kaldet Charb, og bladtegneren Laurent Sourisseau - også kaldet Riss, er ramt af skud. Det er sket, da mænd er trængt ind på redaktionen i Paris og efterfølgende har affyret skud.

Charb er ifølge fransk politi død efter angrebet, mens Riss' er såret.

Det skriver den franske avis Le Monde.

Charb var både journalist og satirisk tegner og har arbejdet på flere franske medier og har været direktør for Charlie Hebdo siden 2009.

Den franske præsident, Franҫois Hollande tager ifølge Le Monde afstand fra angrebet og siger at Frankrig er i chok og kalder det et terrorangreb.

Genoptrykte Jyllands-Postens Muhammed-tegninger

Charlie Hebdo udkom for første gang i 1992 og opfattes som en venstreorienteret udgivelse. Bladet blev for alvor kendt internationalt i 2006, da redaktionen valgte at genoptrykke Jyllands-Postens tegninger af Muhammed.

Mindst 12 mennesker har mistet livet, og flere er alvorligt såret. Alle mediehuse i den franske hovedstad er under politibeskyttelse.

Jyllands-Posten vil overfor DR Kultur ikke kommentere, om sagen får avisen til øge sikkerheden.

Ud over Charb er tre andre bladtegnere døde. Det er ifølge de franske medier Cabu, Wolinski og Tignous.