Charlie Hebdo udsolgt i Frankrig: Trykkes nu i fem millioner eksemplarer

Den første udgave af det satiriske magasin Charlie Hebdo bliver revet ned fra hylderne hos franske aviskiosker.

Charlie Hebdo blev onsdag morgen revet væk fra kioskerne i Frankrig. Det har ført til, at man nu vil trykke endnu flere. Foto: Bertrand Guay (Foto: Bertrand Guay)

På grund af stor efterspørgsel bliver det seneste nummer af det franske satiremagasin Charlie Hebdo trykt i fem millioner eksemplarer. Samtidig fortæller AFP, at nummeret nu er udsolgt i Frankrig.

Efter massakren for en uge siden lød det, at udgaven ville blive trykt i én million eksemplarer. Det blev hævet til tre millioner og er altså nu på fem millioner. Charlie Hebdo har normalt et oplag på 60.000 eksemplarer.

- Redaktøren har her til morgen besluttet at øge oplaget til fem millioner, siger Veronique Faujour, der er leder af distributionsfirmaet MLP.

Charlie Hebdo blev onsdag morgen revet ned fra hylderne i den franske hovedstad, Paris. Folk stod i kø for at købe bladet, og efter kort tid meldte mange aviskiosker om udsolgt.

Sælges til høj pris på Ebay

Desuden er magasinet allerede sat til salg på Ebay.fr, hvor priserne ligger fra mellem en euro og helt op til omkring 300 euro.

Det nye nummer af Charlie Hebdo indeholder illustrationer og artikler fra fem tegnere, to klummeskribenter og en redaktionssekretær, der alle blev dræbt for en uge siden.

Onsdagens udgave er den første efter det blodige terrorangreb mod magasinet for en uge siden, da 10 ansatte og to politibetjente blev dræbt.

I alt mistede 17 mennesker livet under sidste uge terrorangreb i Paris.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter