Chefredaktør på BT om Qureshi-sagen: Jeg har ikke gjort mit arbejde godt nok

Der er ikke noget der tyder på, at andre journalister skulle være blandet ind i sagen om Michael Qureshi, siger chefredaktøren.

"Vi har haft andre plagiatsager, der handlede om udenrigsjournalistik og andre ting, så jeg mener ikke, at det har noget med sportsjournalistik at gøre," forklarede BT's chefredaktør Olav Skaaning om Qureshi-sagen i DR2 Dagen. (© dr)

BT har i dag trukket hele 287 af sportsjournalisten Michael Qureshis artikler tilbage på grund af problemer med troværdigheden af dem.

Avisens ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning forklarede i DR2 Dagen, at han havde det meget skidt med, at læserne havde fået falske informationer.

- Det beklager jeg, og det undskylder jeg over for BT’s læsere.

Så har du gjort dit arbejde godt nok som ansvarshavende redaktør?

- Det har jeg jo ikke, for hvis jeg havde gjort det rigtig, rigtig godt, så var det her ikke sket.

Olav Skaaning forklarer dog, at han mener kontrollen med avisens indhold er god nok, men alligevel vil han ikke garantere, at det ikke kunne ske igen.

- Vi skal være meget fokuserede på det, men hvis man vil snyde, så kan det lade sig gøre. Det viser historien, siger han.

Avisen har undersøgt omkring 4.000 forskellige artikler skrevet af Michael Qureshi, og 287 har der altså været ”etiske problemer” med kilderne.

Ifølge Olav Skaaning har undersøgelsen ikke vist tegn på, at andre end Michael Qureshi har været involveret.

Foruden de 287 artikler, som BT har trukket tilbage, er 22 andre artikler tidligere blevet tilbagekaldt af Berlingske Media.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve