Computerspilbranchen er ved at feje dansk film af banen

Spilbranchen i Danmark eksporterer for mere end det dobbelte af filmbranchen. Det viser tal fra Producentforeningen.

Computerspilbranchen har flere ansatte end filmbranchen har. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Oscarnomineringer, gyldne palmer, Golden Globe og anmeldelser.

Dansk film fylder meget i medierne, men computerspilbranchen fortjener faktisk lige så stor opmærksomhed. I hvert fald hvis man ser på, hvor meget spilbranchen omsætter for.

En undersøgelse fra Producentforeningen, der er organisation for film-, tv- og spilproducenter, viser, at spilbranchen i Danmark stort set er på størrelse med den danske filmbranche. Spilbranchen omsætter for over en milliard kroner om året.

Det skriver Politiken.

Desuden viser tallene, at de danske computerspilproducenter eksporterer for dobbelt så meget, som de danske filmproducenter.

Spil beskæftiger flere end film

I 2014 eksporterede spilproducenterne for 747 millioner kroner, mens filmbranchen kun eksporterede for 348 millioner kroner. Desuden var der 734 beskæftigede i spilbranchen – målt i årsværk - mens det kun var 467 i filmbranchen.

- Når vi nu har nået den magiske grænse på en milliard kroner, kan investorer og politikere forhåbentlig bedre få øje på det industrielle potentiale, der også er, siger Jan Neiiendam, formand for Interactive Denmark, til Politiken.

I det nuværende filmforlig, der gælder fra i år og frem til 2018, blev støtten til computerspilbranchen fordoblet til 10 millioner kroner om året. Til gengæld modtager dansk spillefilm alene 191 millioner kroner om året.