Danske rappere vil have store numser

Der er fri numseleg og fokus på den fyldige bagdel, når dansk dancehall sætter nye kropsstandarder på dansegulvet.

- Pigerne tror, de skal være små, tynde og trænede, for at mændene skal kunne lide dem. Men i virkeligheden ved de jo godt, at fyrene helst vil have lidt, de kan holde om, siger rapperen Yepha om kvinder.

Enhver rapper med respekt for sig selv har skrevet en sang om en god røv.

Det mener den danske sanger og rapper Yepha, hvis første soloalbum indeholder et nummer, der netop hedder 'Go' Røv'. Sangen er, ifølge kunstneren selv, "en hyldest til kvindens former". Det skriver Newspaq.

Men Yepha er ikke alene om at synge hyldestsange til de fyldige kvinder. For tiden skråles der særligt højt i hiphop- og dancehall-kulturen, hvor blandt andre rapper og producer Topgunn spiller op til twerking med hittet "Man kan ikke stole på en pige med en lille røv".

Vil ha' en ordentlig burger

Reggae-duoen Djämes Braun lokker de kurvede vilddyr frem fra deres skjul med tekster som: "En ordentlig burger. Jeg kan se, hvor godt det sidder på hende herfra, når hun twerker", mens Yepha rapper om en pige, der er "rund og fyldig fra top til tå, vibrerende lækker og langt fra underernæret".

- Pigerne tror, de skal være små, tynde og trænede, for at mændene skal kunne lide dem. Men i virkeligheden ved de jo godt, at fyrene helst vil have lidt, de kan holde om, siger Yepha, der er albumaktuel med 'Højere Hurtigere Dybere Bredere'.

Fyldige piger holder sig tilbage

Hans kolleger i reggae-duoen Djämes Braun er enige. Deres dancehall-hit 'Farlig Tiger' handler ifølge Kent Pedersen aka. Kenno netop om at turde elske sig selv, som man er. En ting, som han oplever, at især kvinder kan have lidt svært ved.

- En farlig tiger er sådan en pige, som man nok ikke lige ville have regnet med turde gå foran på et dansegulv. Når vi er ude at optræde er det tit de lidt mere fyldige piger, der holder sig tilbage, siger Kenno og fortsætter:

- Alle kvinder har en farlig tiger indeni. Uanset om de selv føler sig som en lille, sky kattekilling, siger han.

Stor bagdel men intet mavefedt

Ph.d.-studerende i kropsidealer ved Aarhus Universitet Lise Dilling-Hansen har også bemærket, at der landet over i stigende grad bliver vrikket og twerket til danske hits, der priser fordelen ved en fyldig bagdel.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at der på den måde bliver åbnet op for, at kroppe godt må være lidt mere formede, siger hun.

Hun bider dog mærke i, at de numsevrikkende piger i musikvideoerne sjældent har noget overflødigt fedt på maven. Det er et paradoks, mener hun, når blandt andre Djämes Braun roser kvinder, der "ved, hvordan man skal dræbe en buffet".

- Kaster man sig bare over buffeten og går til den, er det jo ikke sikkert, det lige er på numsen, det sætter sig, siger hun.

- Danske numser er fra naturens hånd lidt mere flade, og firkantede og hvide, end det traditionelt set er eftertragtet i hiphop-kulturen. Hvis de danske kvinder skal kunne være med på de her idealer, skal der virkelig trænes, fastslår Lise Dilling-Hansen.

Numsen er de nye bryster

Hun sammenligner disse års "røvkultur" med 1990'ernes fascination af meget store bryster.

- Dengang havde fyrene i musikvideoerne altid en storbarmet kvinde ved deres side, som de kunne lægge armen omkring og sprøjte champagne på, eller hvad de nu havde lyst til. Man kan godt sige, at numsen er de nye bryster, siger hun.

Den er rapperen Yepha med på.

- Men det er vel sådan med mennesker, at når man har det ene, vil man hellere have det andet. Nu har vi allerede haft fyldige røve i noget tid, så nu tipper opmærksomheden nok snart tilbage på bryster igen, siger han.

/Newspaq

FacebookTwitter