Danskerne elsker nyheder på Facebook

Næsten hver anden dansker får deres daglige nyheder gennem sociale medier.

47 procent af danskerne får deres nyheder gennem sociale medier - sidste år var det 35 procent. (Foto: © Karen BLEIER, Scanpix)

Når du scroller ned igennem din startside på Facebook, er det så der, du opdager dagens nyheder? I så fald er du ikke alene. Hele 47 procent af danskerne får deres nyheder gennem sociale medier. Sidste år var tallet 35 procent.

Det viser undersøgelsen ’Digital News Report 2015’, som er foretaget af Reuters. Undersøgelsen er dykket ned i nyhedsforbruget i 12 forskellige lande – blandt andre USA, Storbritannien, Tyskland og Danmark. Og den viser, at Danmark er det land, hvor udviklingen er mest markant. Vi kan nemlig godt lide selv at finde, dele og diskutere nyhederne med vores Facebook-venner.

(Foto: © Grafik: Phillippe Falkesgaard, DR Nyheder)

Nyheder på mobilen

Det er nemt og hurtigt at klikke sig gennem nyhederne, når man sidder med sin smartphone i bussen eller på sofaen – og det er der også flere og flere, der gør.

- Vi ser mere klart, at smartphone er den afgørende enhed i forhold til digitale nyheder, skriver videnskabelig medarbejder Nic Newman i rapporten. Derudover vil vi i stigende grad gerne se video på nettet – og det er især hos folk under 35 år, hvor tendensen er mest udtalt. Derfor er der også flere unge, der vælger traditionelt tv fra.

- At flere vælger online video, nye visuelle formater og sociale medier falder i flere lande sammen med et fald i publikum til traditionelle tv-nyheder, skriver Nic Newman.