Debattør: Eksperter er godt udgangspunkt for et ægteskab

Måske skulle man overveje ægteskabsbureauer, hvor folk bliver sat sammen ud fra, hvad eksperter siger, lød det fredag i P1 Debat.

Dating-industrien boomer i vores jagt på den eneste ene, og samtidig ender 43 procent af alle ægteskaber med skilsmisse. Det udfordrer DR3-programmet Gift ved første blik, hvor seks danskere bliver sat sammen ud fra flere eksperters vurdering.

Og måske er det eksperter, der skal til for at forhindre de mange skilsmisser og få hjulpet de mange singler, der måtte ønske at finde en livslang partner.

- Med det her program laver man en kærlighedsformel, hvor man tester, om den fungerer. Det handler ikke om udseende og fremtoning, men det handler mere om værdier, og den måde man vil leve sit liv - og her finder eksperterne et match - det er en god grobund for et ægteskab, lød det fredag i P1 Debat fra Anne Kirstine Cramon, der er PR-konsulent og cand.mag. i dansk og kommunikation.

Rigeligt med eksperter i forvejen

Ikke alle synes dog, at det med eksperter en god ide. Den anden debattør i dagens program, Katrine Winkel Holm, teolog, forfatter og medlem af DR's bestyrelse, har tidligere været ud at revse programmet for - med egne ord - 'at tage pis på ægteskabet', og blot fordi nogle særlig udvalgte eksperter sætter parrene sammen, gør det ikke det hele bedre.

- Vi har i forvejen et stort ekspertvælde med eksperter, der fortæller os, hvad vi skal spise og hvordan vi skal opdrage vores børn. Nu skal de også bestemme, hvem vi skal have som ægtefælle - det er farceagtigt, sagde Katrine Winkel Holm.

Eksperter højner niveau

Men mange danskere inddrager i forvejen eksperter i deres liv, når det drejer sig om råd for parholdet; parterapeuter og psykologer bliver ofte brugt.

- Eksperterne bidrager til, at niveauet bliver højnet i forhold til, hvordan folk bare kommer hjem fra en date og ikke vil mere, fordi den anden har grimt hår, nogle mærkelige sko eller sære interesser. Her er brugen af eksperter med til at hæve niveauet, så det er nogle andre parametre, der bliver kigget på, frem for bare det vil lige oplever ved første øjekast. Det kommer til at handle om de værdier, man har til fælles, og måden man ønsker at strukturere og leve ens liv, siger Anne Kirstine Cramon.

Ved vi overhovedet, hvad der er bedst for os selv, når det gælder ægteskab og kærlighed? Eller kunne det være en ide at overlade den slags til eksperterne? Deltag i debatten herunder - og se eller gense P1 Debat i videoen herover.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk