Dokumentation: Det vigtigste fra anklageskriftet i Se og Hør-sagen

Alle otte tiltalte i sagen bør få fængselsstraf, lyder det fra anklageren.

Otte personer er tiltalt i sagen om Se og Hør, der ifølge anklageskriftet har betalt sig til fortrolige oplysninger om kendte mennesker for at kunne skrive historier om dem i ugebladet. (Foto: Grafik Morten Fogde Christensen © DR Nyheder)

Det har længe været kendt, at Se og Hør angiveligt har betalt sig til fortrolige oplysninger om danske kendte i jagten på gode historier til ugebladet.

Men efter at Københavns Vestegns Politi i dag har lagt anklageskriftet frem, tegner der sig nu et mere detaljeret billede af, hvad hovedpersonerne med tilknytning til Aller Meder er anklaget for.

Helt central i sagen er den såkaldte tys tys-kilde, der er tiltalt for at have skaffet fortrolige oplysninger om de kendtes kreditkort via sit job i det tidligere PBS, nu Nets.

Han er en ud af otte tiltalte i sagen. Samtlige otte bør straffes med fængsel, og Aller Media A/S bør få en bøde, lyder det fra anklageren.

Her er hovepunkterne i anklageskriftet, hvor det hævdes:

  • at tys tys-kilden har søgt i kreditkortdatabaser gennem sit job mindst 523 gange.

  • at han har skaffet sig adgang til offentligt kendtes personers kreditkortoplysninger mindst 163 gange.

  • at han har udleveret kreditkortoplysninger om mindst 135 offentligt kendte personer til ansatte på Se & Hør.

  • at han har fået mindst 430.000 kroner for det.

  • at tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup har været ansvarlig for udbetaling af mindst 70.000 kroner til tys tys-kilden i sin tid som chefredaktør.

  • at Kim Henningsen, der var chefredaktør efter Qvortrup, har været ansvarlig for udbetaling af mindst 300.000 kroner til tys tys-kilden.

/DR Nyheder/