DR-journalister får Cavlingprisen

Danmarks største journalistiske pris går til fem DR-journalister om dækning af finansielle rådgivers vejledning om skattely.

Cavlingprisvinderne bag dokumentarserien 'I Skattely'.

Cavlingprisen går i år til DR-journalisterne Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen for dokumentarserien 'I Skattely' med afsløringer af finansielle rådgiveres vejledning om skattely.

Det har Cavlingkomiteen netop offentligjort ved en prisoverrækkelse på Nationalmuseet.Ifølge Ritzau lyder begrundelsen fra komiteen blandt andet, at udsendelserne viser et niveau af skattespekulation, som ofte undgår det journalistiske søgelys.Massivt presJournalisten Søren Kristensen fortæller, at målet ikke har været at få prisen.- Målet var at skabe en debat fra en verden, som for mange var helt skjult, siger han.- Vi har været udsat for massivt pres undervejs fra folk, som ikke ønskede deres arbejdsmetoder frem i lyset. Jeg vil gerne sige tak til DR for at have modet til at stå imod så massivt et pres, siger Søren Kristensen i sin takketale.

De sidste tre år er Cavlingprisen gået til en eller flere journalister fra de store dagblade.Se DRs tema om skattely her, eller se dokumentarerne her.Sidste år gik Cavlingprisen til journalisten Asbjørn With fra Nordjyske Medier, der modtog prisen for sin dækning af Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.i 2011 gik Cavling til Information-journalisterne Ulrik Dahlin og Anton Geist for deres dækning af Statsløse-sagen og i 2010 fik Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og Stine Larsen fra Jyllands-Posten prisen for deres serie "Hjem fra Krigen" om danske krigsveteraner.

Udover æren består prisen består af 20.000 kroner og en statuette udført af Jørgen Rode. Statuetten forestiller Henrik Cavling.

Facebook
Twitter