DR-legenden Hans Otto Bisgaard: Her er mine 4 vildeste interviews

Efter 47 år i DR har Hans Otto Bisgaard valgt at gå på pension. Her kan du høre fire af de interviews, han synes, har været de sjoveste.

Siden 1970 har Hans Otto Bisgaard lavet radio- og tv i DR, og hans tid i mediehuset har givet ham mange sjove interviewoplevelser. (© Scanpix)

Hvad har tigerpytonen King Edward, Gasolin' og Bob Marley til fælles?

De har alle været med, når Hans Otto Bisgaard har interviewet.

DR Kultur har besøgt den 71-årige radiovært, der senere i denne måned går på pension, i sit studie. Her har han fundet de interviews frem, som han mener, er de sjoveste, han har lavet i sine 47 år i DR.

Du kan få historien bag interviewene og høre dem her.

1. Tigerpytonen King Edward

Vi begynder i Saltlageret i København, et spillested, der lå på den grund, hvor Tycho Brahe Planetariet ligger i dag.

Året er 1978, og Hans Otto Bisgaard var taget til punkkoncert med sin kone – og naturligvis med sin båndoptager over skulderen.

- Min kone og jeg står i det her slidte, rå lokale, og så siger hun: ”Har du set ham derovre?” Og så ser jeg ham. Han har sin tigerpyton King Edward om halsen, og så går jeg over og interviewer ham.

- Der er guddommeligt, og han taler sådan rigtig punkerkøbenhavnsk. Det er sådan et vidunderligt grotesk interview, og et eksempel på et interview, der lige pludselig sker, hvis bare man har båndoptageren med sig.

0:00

2. …Og pludselig opstod et Gasolin'-hit

Det er blevet til mange, faktisk rigtig mange interviews med Gasolin' for Hans Otto Bisgaard.

- Der var altid humor, fis og ballade omkring det band, fortæller han.

- Engang var Kim Larsen kommet seks timer for sent til en øvedag, og hold da kæft, hvor var de andre sure på ham. Vi sidder der og snakker, og så går Kim ind i et rum ved siden af. En halv time senere kommer han tilbage med en sang, han lige har skrevet. Og så er alt glemt om, at han kom for sent.

- Det var den sang, der blev til nummeret ’Alla-Tin-Gala’, og det vilde ved det er, at det endelige nummer næsten præcist er, som det Kim havde skrevet efter den halve time.

0:00

3. ’Se Venedig og dø’

Det er måske ikke alle, der ved det, men Lone Kellermanns ’Se Venedig og dø’ er faktisk en Gasolin'-produktion.

Hun ville gerne have Gasolin' til at skrive en sang, og det blev så sangen om Luigi fra Venedig.

- Det sjove var, at Lone Kellermann faktisk ikke var så vild med det, selvom det blev en kæmpe landeplage, fortæller Hans Otto Bisgaard.

0:00

4. Forstår du Bob Marley?

Første gang Hans Otto Bisgaard mødte Bob Marley var i 1976. To år senere mødte de to igen hinanden under Roskilde Festival.

- Jeg fik lavet en fodbold fra Select til ham, fordi jeg vidste, at han var vild med fodbold. Han var meget glad for den, og vi talte om sport, men det var fuldstændig umuligt at forstå, hvad han sagde.

0:00

- Han fortalte også om, hvordan det stod til hjemme på Jamaica i forhold til politik og musik, og han var altid i højt humør. Og så var det så sjovt, at han hele tiden sagde ”yeeah, maaaan”.

0:00

Hans Otto Bisgaard sender for sidste gang på DR's P4 og P5 den 28. februar.

FacebookTwitter