DR-serien Arvingerne på vej til USA

Et amerikansk selskab forhandler i øjeblikket med DR om at lave en amerikansk version af serien 'Arvingerne'.

Et amerikansk selskab har sikret sig rettighederne til at lave en engelsksproget version af DR's 'Arvingerne'. (Foto: Martin Lehmann © Type 1)

Opdateret tirsdag klokken 13:34 med udtalelser fra chef for DR Salg, Anders Kjærsgaard Sørensen.

DRs dramaserie 'Arvingerne' er godt på vej til at skrive sig ind i rækken af danske tv-serier, som bliver lavet i amerikansk version.

Ifølge nyhedssitet Hollywood Reporter, så er Arvingerne allerede blevet solgt til det amerikanske produktionsselskab Universal Cable Productions.

Chef for DR Salg, Anders Kjærgaard Sørensen, afviser at der er en endelig aftale på plads, men bekræfter, at der er forhandlinger igang med et amerikansk produktionselskab.

- Vi er rigtig langt i forhandlingerne med et amerikansk produktionsselskab, men da der endnu ikke er en underskrevet nogen aftale, har jeg ingen kommentarer til hvem det er, siger chef for DR Salg Anders Kjærsgaard Sørensen i til DR Kultur.

Han fortæller, at der har været flere interesserede købere til serien.

- I sidste ende har vi skulle valgt at forhandle endeligt med en køber som kunstnerisk kunne lave det bedst mulige remake i forhold til originalen, og som selvfølgelig også gav et økonomisk attraktivt tilbud. De to ting hænger sammen som en pakke, siger Anders Kjærsgaard Sørensen i til DR Kultur.

Bourne-producent er køberen

Ifølge Ritzau skal den amerikanske version af serien blandt andre produceres af Doug Liman, som også har stået bag storsællerter som de fire film om agenten Jason Bourne med Matt Damon i hovedrollen og filmen 'Fair Game' med Sean Penn og Naomi Watts.

- Arvingerne indholder den slags helt utrolige figurer, som er unikke og minder os om vores egne bedste og mest skøre familiemedlemmer, siger Doug Liman til Hollywood Reporter.

Et moderne familiportræt

'Arvingerne' foregår i den danske udgave på Sydfyn. Ifølge DR's beskrivelse er serien et moderne familieportræt af 68-generationen og deres børn.

Serien handler om fire voksne børn af en internationalt anerkendt kunstner. Da moderen dør samles børnene for at gøre boet op, men det, der skulle have været en hurtig og smertefri proces, ender med at vende op og ned på deres liv, da hemmeligheder og løgne afsløres.

Arvingerne bliver den seneste af en række nordiske serier, som er eksporteret til USA. Herunder andre DR-serier som 'Broen' og 'Forbrydelsen'.