DR2-chef: Det bliver klogere - og fortsat frækt

DR2-chef glæder sig til premieren på det nye DR2 på mandag. Hans mission er, at den nye samfundskanal skal genrejse den offentlige debat i Danmark.

Michael Thouber er kanalchef for DR2 og har travlt frem mod premieren på det nye DR2 på mandag. Hans drøm er, at den nye samfundskanal vil vække den offentlige debat til live. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

En skaldet mand med et kendt ansigt nærmer sig kanalchef for DR2, Michael Thouber.

Chefen sidder i DRs kantine og spiser en hurtig frokost i et dagsprogram, der er tæt booket med det nye DR2, der letter på mandag.

Nogle af punkterne i fredagens kalender er møde om pressestrategi, i studie for at se prøve på Ane Cortzens nye program og til reception på Deadline 17, der sender for sidste gang.

- Jeg er helt rolig, siger Michael Thouber, selvom alting ikke er helt på plads før premieren.

Blachman på holdet

- Hej du, siger kanalchefen midt i lasagnen, og Thomas Blachman stopper op til en sludder - ulasteligt klædt i blåt jakkesæt og med barberet isse, som vi kender ham.

X-factor-dommeren er en af de nye værter på Thoubers team, som også tæller den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen, tidligere TV Avis-vært Lene Johansen og tidligere Deadline-vært Martin Krasnik.

Fremover skal Blachman ikke kun sende spydige og kærlige kommentarer af sted fredag aften, men får også sit eget talkshow om manderollen anno 2013.

DR2-ånden skal fortsætte

Blachmans program er et af mange nye, som Michael Thouber har været med til at vælge ud til det nye DR2, siden han blev kanalchef i august sidste år.

Kerneopgaven i hans arbejde er at udstikke strategien for, hvad DR2 skal som ny samfundskanal. Og et langt stykke ad vejen, skal DR2 være sig selv, forklarer han:

- DR2 har to identiteter. Det er kanal klog samtidig med, at det er den frække kanal, hvor der er plads til ironi og provokation.

- Vi fastholder DR2-DNA'et med de to identiteter, men seerne vil fra på mandag opleve, at der er hevet noget "hø, hø" ud af kanalen. Fokusområdet bliver mere alvorligt, og historierne mere væsentlige, siger kanalchefen.

Morgen uden kok og køkken

Siden det blev offentliggjort, at DR ville åbne en en 24 samfundskanal, har der været spekuleret meget i, om et nyt TV2 News var undervejs. Det afviser kanalchefen.

- TV News er en nyhedskanal med magasiner. DR2 kommer også til at fortælle nyheder, men handler mere om at få svar på, hvad der ligger bag, og hvorfor historien er opstået, siger Michael Thouber.

Men ligesom News starter dagen tidligt, vil en af de helt store forandringer blive, at DR2 allerede åbner klokken 6.30. Dagen begynder med morgenprogrammet DR2 Morgen: Et program med værterne Anja Bo og Niels Krause-Kjær, men uden tv-kok.

Herunder kan du se et udpluk af DR2's nye og blivende værter - deriblandt de to morgenværter.

 • Thor Möger Pedersen bliver vært for debatprogrammet "Gadens Parlament." Det sendes tre gange om ugen fra forskellige steder i Danmark. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Thomas Blachmann bliver vært for et nyt talkshow. Det har premiere efter påske. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Anders Lund Madsen vil også være at finde på det nye DR2. (© DR)
 • Clement Kjersgaard fortsætter som vært på Debatten. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Niels Krause-Kjær bliver vært for DR2 Morgen. Han har tidligere blandt andet lavet radio på P1. (Foto: Lone Kröning Mogensen © DR)
 • Anja Bo bliver den anden vært på DR2 Morgen. Hun er tidligere vært på DR2 Deadline. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Jakob Illeborg har været korrespondent for DR med base i London. Men nu vender han hjem for at blvie vært for DR2 Dagen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Frederikke Ingemann er den anden vært på DR2 Dagen. (Foto: Lone Kröning Mogensen © Type 1)
 • Morten Schnell-Lauritzen bliver nyhedsvært på DR2. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Lene Johansen vender tilbage til DR. Hun skal være nyhdsvært på DR2. (Foto: Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Camilla Thorning er også nyhedsvært på DR2. (© DR)
 • Steffen Gram vender hjem fra USA for at blive nyhedsvært på DR2. (© DR)
 • Sanne Gram skal også være nyhedsvært på DR2. (© DR)
 • Adam Holm vender tilbage til skærmen for at være nyhedsvært på DR2. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Martin Krasnik vender tilbage til DR. Han skal være fast vært i Deadline. (Foto: Lone Kröning Mogensen © DR)
 • Nynne Bjerre Christensen fortsætter som Deadline-vært. (Foto: Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)
 • Også Martin Breum skal fortsætte som Deadline-vært på det nye DR2. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)
 • Jens Olaf Jersild er den sidste af Deadlines værter på DR2. (Foto: Agnete Schlictkrull © DR)
1 / 18

- Opgaven bliver at klæde danskerne på til at diskutere dagens store historier på deres arbejdsplads, forklarer Michael Thouber, som er spændt på, hvor mange danskere der vil begynde at tænde for DR2 om morgenen:

- Det er satset at lave et morgenprogram. Vi skal ud og opdyrke et helt nyt land, men vi har set, at de har haft gode erfaringer med at sende seriøse morgenprogrammer i Sverige og på BBC i England.

Tid til diskussion

Det nye land skal primært opdyrkes blandt danskere over 35 og studerende på videregående uddannelser. Michael Thouber vurderer, at den målgruppe er sultne efter en mere seriøs samfundskanal - netop nu:

- Vi står i en tid, hvor vi kan se, at verden forandrer sig. Den økonomiske krise har stillet spørgsmålstegn ved kapitalismen, og velfærdsmodellen og klimaet er under pres. Tiden er moden til at diskutere, og det er kernen af public service at gøre det og klæde danskerne på til at gøre det selv.

DR2 Morgen kommer til at sende fra 6.30 til 9.30 med korte nyhedsudsendelser hver halve time. Fra 9.30 og frem til kl. 16.00 vil der være dokumentarudsendelser og nyheder hver time frem til kl. 16.00, hvor DR Dagen går i gang.

International eftermiddag

DR Dagen kommer til at have et internationalt fokus og sender frem til 18.30 med værterne Jacob Illeborg og Frederikke Ingemann i studiet.

Aftenen på DR2 vil på flere punkter ligne sig selv. The Dailyshow er fortsat fast inventar, og flagskibet Deadline sætter fortsat sejl 22.30. Men der vil også være nye programmer.

Programmet TV! TV! TV! er stoppet, men Ane Cortzens vender tilbage som vært i et nyt program om medier, der har premiere 11. marts.

Tag med Ane Cortzen på en kritisk-begejstret rundtur i TV-land med klip og markante meninger om aktuelle danske tv-programmer og resten af verden. Sendes også 28.02.12.

Og Thor Möger Pedersen vil være på skærmen flere af ugens dage i programmet "Gadens parlament", som rummer meget af det, Michael Thouber gerne vil med DR2.

DR2 i dialog

Kanalchefen har en mission om, at DR2 skal genrejse den offentlige debat, som han mener lider, fordi færre og færre danskere læser avis og derfor ikke er orienteret i dybden om, hvad der foregår i samfundet omkring dem.

For at få gang i den offentlige debat er det ikke kun DR2's mission at klæde seerne på. Seerne skal også klæde DR2. Det vil blandt andet ske i "Gadens parlament", der tager rundt i landet og hører folket debattere.

Men det vil også ske uden for DR2's sendeflade, forklarer Michael Thouber, inden mødet om pressestrategi presser sig på.

- Vi vil lægge op til debat på Facebook og dr.dk med vores gæster og værter, og gennem andre tiltag sørge for, at der er dialog, siger Michael Thouber og fortsætter:

- Hvis danskerne vil begynde at diskutere mere, skal du se mig smile.

FacebookTwitter