Dramachef om Broen uden Kim Bodnia: Vi kan jo ikke tvinge folk til at medvirke

Kim Bodnia er helt færdig med Broen efter en ’kunstneriske konflikt’ med forfatterne bag serien. Det er et kreativt benspænd, som vi nok skal få det bedste ud af, siger DRs dramachef.

Kim Bodnia er helt færdig med Broen efter en ’kunstneriske konflikt’ med forfatterne bag serien. Det er et kreativt benspænd, som vi nok skal få det bedste ud af, siger DRs dramachef. (Foto: © Ola Kjelbye)

Sidste gang vi så Kim Bodnia i rollen som Martin Rohde, var han på vej i fængsel for mordet på Jens Hansen.

Der vil han blive. For sæson tre bliver helt uden Kim Bodnia, kunne svt.se berette for nylig.

Kim Bodnias exit fra serien var ikke planlagt, men skyldes 'kunstneriske konflikter' mellem ham og forfatterne til serien, forklarer DRs dramaschef, Piv Bernth til DR Kultur.

Et kreativt benspænd

- Kim Bodnia valgte at tage konsekvensen af konflikterne og helt forlade serien. Sådan noget kan man aldrig gardere sig imod. Jeg respekterer hans valg. Der er ingen, som ville have været tjent med, at Kim var tvunget ind i en rolle, han ikke havde lyst til at spille, siger Piv Bernth.

Hvad de kunstneriske konflikter nærmere går ud på, ønsker Piv Bernth ikke at uddybe. Hun beskriver det som et 'kreativt benspænd', som har betydet, at manuskriptforfatterne har søgt nye veje.

En privatsag

Man behøver ikke være skuffet over, at Martin Rohde ikke længere er med. I stedet bør man være fuld af forventning over de nye personer, som kommer til, lyder det fra Piv Bernth.

Ligesom med de to foregående sæsoner er det Nimbus Film og svenske Filmlance International, som står for at producere den nye sæson af Broen.

Her vil producent og medstifter af Nimbus Film, Bo Ehrhardt, heller ikke gå i detaljer omkring Kim Bodnias exit fra serien.

- Det anser jeg for en privatsag mellem Kim Bodnia og os. Kim er en suveræn skuespiller, og vi har været glade for at have ham med, siger Bo Ehrhardt til DR Kultur.

Kan gå ny veje

Ligesom Piv Bernth mener Bo Ehrhardt, at Kim Bodnias exit har givet manuskriptforfatterne mulighed for at gå helt nye veje med serien.

Blandt andet vil en norsk skuespiller med stor sandsynlighed få en større rolle i serien.

- Vi føler, det er en dramaturgisk grund til at bringe en norsk karakter ind i historien, men det handler også om, at vi har mange seere i Norge, og dem vil vi gerne glæde, siger Bo Ehrhardt.

Broen vil dog fortsat være en fortælling fra Danmark og Sverige.

- Der bliver ikke tale om at historien kommer til at foregå i andre lande. Det bliver stadig en Øresundsfortælling, siger Bo Ehrhardt.