Ekspert: Erotisk magasin vil være bedre på web end papir

Det er sund fornuft for Aller at lukke magasiner og flytte Tidens Kvinder fra papir til web, mener ekspert i magasiner.

Aller-magasinerne Mor, Topmodel, Streetboys og Frikvarter lukker ned, mens Tidens Kvinder i fremtiden kun udkommer online.

Aller Media annoncerede i dag, at det lukker de fire blade Street Boys, Topmodel, Frikvarter og Mor. Samtidig ændrer Aller magasinet Tidens Kvinder fra at udkomme på skrift til udelukkende at udkomme online.

De fem magasiner lukker eller skifter format på grund af, at de ikke ifølge Aller Media ikke lever op til forventningerne.

Magasinet Mor er et gratismagasin betalt af annoncører, Tidens Kvinder er et nichemagasin, og Streetboys, Topmodel og Frikvarter henvender sig til en meget ung målgruppe - samtidig er sidstnævnte også et gratismagasin. Og at lukke netop de magasiner giver god mening, mener Karen Klitgaard Povlsen, der er lektor ved Institut for æstetik og kommunikation ved Aarhus Universitet og forsker i magasiner og ugeblade.

- Magasinerne er ikke nogle, der rokker ved Allers tunge profil, som handler meget mere om traditionelle ugeblade. Ved at lukke dem vender Aller tilbage og fastholder deres oprindelige profil med blade som Billed-Bladet og Ude og Hjemme, siger hun til DR Kultur.

Reklamekronerne forsvinderSamtidig understreger lukningen af gratismagasinerne Mor og Frikvarter, hvor svært det er at tiltrække tilstrækkeligt med annoncører, mener Karen Klitgaard Povlsen.

- Reklamekronerne forsvinder fortsat fra de trykte medier over mod onlinemedierne, så det er let nok at forstå, at de magasiner lukker ned, siger hun.

Tidens Kvinder ligger ikke fremme på sofabordetDet erotiske tidsskrift Tidens Kvinder er det eneste af de fem magasiner, der fortsat får lov at udkomme - nu blot i digitalt format.

Og det giver god mening at udgive magasinet online i stedet for på papir, mener Karen Klitgaard Povlsen.

- Det er jo et meget smalt magasin og ikke et magasin, man har liggende fremme på sofabordet som med andre nichemagasiner. Derfor tror jeg, det er en god idé at lægge det online, så man kan læse det på en mere diskret vis, siger hun.

'50 Shades' har givet konkurrence

Tidens Kvinder har eksisteret siden 1994, og det kan undre, at Aller dropper printudgaven netop i de år, hvor erotisk litteratur ellers hitter med romaner som '50 Shades of Grey'.

Det er dog ikke mærkeligt, siger Karen Klitgaard Povlsen.

- I mange år var Tidens Kvinder det eneste sted, man kunne få fat i erotisk litteratur bortset fra Harlequin-romanerne. Men nu, hvor så mange erotiske bøger udkommer, er der kommet langt større konkurrence. Samtidig er læserne af Tidens Kvinder glade for at læse langt - og det giver de nye, populære romaner bedre mulighed for, siger hun.

- Smadderærgerligt at ungdomsblade lukker

Lotte Nyboe er lektor i medievidenskab med Syddansk Universitet og forsker i børne- og ungdomsmedier.

Ifølge hende giver det god mening at lukke Streetboys, Topmodel og Frikvarter ud fra et økonomisk perspektiv, da de unge er en ombejlet målgruppe, som i forvejen kan få magasinernes indhold gratis på nettet.

- Men set ud fra et kvalitativt perspektiv er det smadderærgerligt. På magasinerne bliver indholdet prioriteret, så det er alderssvarende og rammer målgruppen rigtigt. Det går fløjten, når vi kommer ud på det store buldrende internet, hvor det er en anden kommerciel logik, der råder, siger hun.

Facebook
Twitter