Ekspert: Lisbeth Knudsen udspillede sin rolle for en måned siden

Berlingskes belgiske ejer fyrede indirekte Lisbeth Knudsen, da Midtjyske Medier blev solgt fra Berlingske koncernen, siger mediekommentator.

Lisbeth Knudsen træder tilbage fra Berlingske. ARKIVFOTO. // Lisbeth Knudsen, chefredaktør ved Berlingske Media. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Lisbeth Knudsens pludselige farvel til Berlingske Media er samtidig et foreløbigt farvel til en af de mest markante personligheder i det danske medielandskab.

Men det var tydeligt fra starten, at Berlingskes nye ejere De Persgroep og Lisbeth Knudsen var fundamentalt uenige om avisens fremtidige strategi.

Lokalavissalg sendte kraftigt signal

Det siger Lasse Jensen, der er mediekommentator ved Dagbladet Information og tidligere vært på P1- programmet ’Mennesker og Medier’.

- Da De Persgroep valgte at sælge det Berlingske-ejede Midtjyske Medier fra til Jysk Fynske Medier i august måned, vendte de samtidig tommelfingeren nedad over for Lisbeth Knudsens strategi gennem otte år, siger Lasse Jensen til DR Kultur.

Strategiskiftet var samtidig et indirekte farvel til Lisbeth Knudsen, mener han.

- Man skal være en usædvanlig omstillingsparat person, hvis man skal gå med på en strategi, når man i otte år har arbejdet i den stik modsatte retning. Det kan hverken De Persgoep eller Lisbeth Knudsen holde til, vurderer Lasse Jensen.

Ikke god nok til at uddelegere arbejdet

Han mener, at Lisbeth Knudsen har været en meget initiativrig chef, men samtidig også en person som har haft svært ved at uddelegere ansvaret, når der var brug for det.

- Det er simpelthen for hårdt både at være ansvarshavende chefredaktør og direktør for en af landets største mediekoncerner, medmindre man er virkelig god til at uddelegere en del af arbejdet. Det er Lisbeth Knudsen ikke, siger Lasse Jensen.

Tillidsmand: Lisbeth vil blive savnet

Tillidsmanden hos Berlingske, Uffe Gardel, mener, at Lisbeth Knudsen har leveret en ”fremragende indsats” som chefredaktør.

Lisbeth har en stor del af æren for at Berlingske i dag kan stå på egne ben. Og på det menneskelige plan vil vi komme til at savne hende herinde, siger Uffe Gardel til DR Kultur.

Han er dog overrasket over, at De Persgroep og Lisbeth Knudsen var så uenige om strategien.

Det er helt nyt for mig, at de var uenige om strategien. Hvad det mere præcis var det handlede om, får vi nok aldrig at vide, siger Uffe Gardel.

Ny koncernchef skal respektere journalistikken

Han er tryg ved at der er chefredaktør Tom Jensen, der overtager posten som ansvarshavende chefredaktør for Berlingske.

Tom er en god journalist. Har et godt jugement og så har han været med til at forme avisens holdningsmæssige profil i en årrække. Så det er jeg helt tryg ved, siger Uffe Gardel.

Hvem der bliver ny koncernchef for Berlingske ved han intet om endnu. Han har dog ét krav til den kommende direktør.

Det skal være en person, der forstår og respekterer journalistikken og som forstår hvor vigtig det er for en virksomhed som Berlingske, siger Uffe Gardel.

FacebookTwitter