Eksperter: Det er Qvortrups sidste chance

Henrik Qvortrups store viden og erfaring inden for politik overskygger hans rolle i Se og Hør-skandalen, og derfor er der stadig medier, som vil ansætte ham, siger to rekrutteringseksperter.

Henrik Qvortrups rolle i Se og Hør-sagen vil ikke få konsekvenser for hans mulighed for at få job, vurderer to rekruteringseksperter (Foto: Claus Bech © Scanpix/Claus Bech)

Selvom han er en af hovedpersonerne i den største medieskandale i Danmark nogensinde, så har det ikke forhindret Henrik Qvortrup i at blive ansat i to nye job som politisk analytiker.

I slutningen af november blev det nemlig offentliggjort, at den tidligere Se og Hør-redaktør fremover skal levere politiske analyser til Metroxpress.

Og mandag i denne uge kunne tv-stationen dk4 fortælle, at de havde hyret Henrik Qvortrup til at stå i spidsen for et nyt politisk tv-magasin, der får premiere den 4. januar.

Stor kapacitet til spotpris

At de to medier har valgt at ansætte Henrik Qvortrup, selvom han er sigtet af politiet i Se og Hør-sagen, kommer ikke bag på Lars Holmgaard, der er direktør i headhunter -og karriererådgivningsfirmaet, Holmgaard Management.

- Både Metroxpress og dk4 har med Henrik Qvortrup fået en medarbejder, som har stor viden og erfaring indenfor det politiske felt. Og jeg er også ret sikker på, de har fået ham til et rigtig god pris, så det er slet ikke underligt, siger Lars Holmgaard til DR Kultur.

Han mener ikke, de to mediers troværdighed lider nogen skade ved at hyre en mand som Henrik Qvortrup.

- Henrik Qvortrup har muligvis løjet for at beskytte sin egen person, men der er ingen, som kan sætte en finger på hans journalistiske arbejde, og det er det, der betyder noget for en arbejdsgiver, siger Lars Holmgaard.

'Kontroversiel' er et plusord i mediebranchen

Han mener, at den tidligere Se og Hør-redaktør stadig har en profil, der er oplagt for til mange job i mediebranchen.

- Qvortrup er en kontroversiel figur, og han har kant. Det kan mange chefer i mediebranchen godt lide. Havde han været bogholder, havde det været noget helt andet, siger Lars Holmgaard.

Otto Eggers, der er partner i headhunterfirmaet Consultor, er på linje med Lars Holmgaard.

- Henrik Qvortrup er en person, som deler vandene. Nogen vil aldrig røre ved ham, mens andre ser masser af potentiale. Men en ting er sikkert: Han har en meget stærk personlighed, og han er dygtig til sit arbejde, og den slags personer har aldrig svært ved at få job, siger Otto Eggers til DR Kultur.

Sidste chance

Han vurderer dog, at Henrik Qvortrup er ved at have opbrugt sine chancer.

- Han skal ikke gå over stregen igen. Så vil hammeren nok falde, vurderer Otto Eggers.

Samme vurdering kommer fra Lars Holmgaard.

- Jeg tror, han er 2-3 år samme sted, inden han rykker videre til en tungere post i medieverdenen. Men det kræver, han holder sin sti ren. Jeg tror ikke, han får en chance til, siger Lars Holmgaard.

Facebook
Twitter