Flemming Rose stopper på Jyllands-Posten

Jyllands-Postens udlandsredaktør stopper på avisen. Flemming Rose har været 16 år på avisen, hvor han blandt andet også var kulturredaktør.

Flemming Rose blev for alvor kendt, da han skrev artiklen til Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Efter 16 år på avisen har Flemming Rose valgt at stoppe på Jyllands-Posten. Det skriver Mediawatch.

Flemming Rose har senest været avisens udlandsredaktør, men er mest kendt som Jyllands-Postens kulturredaktør, da avisen i 2005 bragte Muhammed-tegningerne.

Siden stillede han op i medier verden over for at forsvare retten til at bringe tegningerne og blev en central person i debatten.

Ifølge Mediawatch skriver Rose i en intern mail til Jyllands-Postens medarbejdere, at det nu er tid til at skifte spor.

Vil bruge mere tid på "afgørende debat"

- Jeg vil gerne bruge mere tid på at skrive bøger og deltage i den offentlige debat i Danmark og i udlandet. Den voksende mangfoldighed i Europa har sat friheden under pres, og det er mit indtryk, at det spørgsmål kommer til at dominere den europæiske dagsorden de næste årtier.

- Det er en helt afgørende debat, som vil bestemme Europas fremtid, og den vil jeg gerne bruge flere kræfter på, skriver Flemming Rose i mailen.

Roses karriere på Jyllands-Posten startede i 1999 i Moskva, hvor han var korrespondent. Fem år senere blev han kulturredaktør og i 2010 fik han titlen udlandsredaktør.

Flemming Rose har skrevet flere bøger - senest 'Hymne til friheden' - og har modtaget en række priser, blandt andet Den Store Publicistpris tidligere i år.

Rose stopper på Jyllands-Posten til årsskiftet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk