Fogedforbud mod PET-bog rammer Ekstra Bladet, Radio24Syv og boghandlere

Ifølge retskendelsen vil eksemplarer af bøgerne hos boghandlerne blive beslaglagt

Ekstra Bladet har i brede vendinger omtalt indholdet af bogen 'Syv år for PET' af journalist Martin Skjoldager, mens Radio24Syv i går læste højt fra bogen i radioen. Derfor har Københavns Byret nu nedlagt fogedforbud mod de to medier samt 40 boghandlere. (Foto: People Press © Scanpix)

Sagen omkring bogen 'Syv år for PET, Jakob Scharfs tid' udvikler sig nu og inddrager flere parter.

Både forfatteren Morten Skjoldager og forlaget People's Press har fået nedlagt fogedforbud mod at videregive oplysninger fra bogen og udgive den.

Nu har både Ekstra Bladet, Radio24Syv og en lang række boghandlere også fået nedlagt forbud mod at

omtale
dele af bogen eller sælge den fra butikkerne.

Ifølge Ekstra Bladet selv blev retten sat i Københavns Byret sent i nat klokken 01.50. Der var ifølge avisen tale om et offentligt retsmøde, men PET, der fungerer som sagsøger og var repræsenteret af advokat Henrik Nedergaard Thomsen fra

Kammeradvokaten
, mente ikke, at det var nødvendigt for Ekstra Bladet at være til stede. Avisen fik derfor først melding om fogedforbuddet, efter at det var en realitet.

DR
Nyheder har set kendelsen omkring den lange række af boghandlere og heri fremgår det, at alle udgaver af bogen hos de sagsøgte - altså boghandlerne - vil blive
beslaglagt
.

Radio24Syvs administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov, har reageret på kendelsen og skriver på Facebook, at "PET går til vaflerne"

- Fogedforbud mod Radio24syv pga. vores helt fornuftige journalistiske behandling af PET i forbindelse med udgivelsen af Jakob Scharffs bog. Med i købet røg en bunke boghandlere - f.eks William Dams boghandel i Rønne. Vilde tider i et oplyst demokrati.

PET ønsker foreløbigt ikke at kommentere sagen. Heller ikke advokat Henrik Nedergaard Thomsen fra

Kammeradvokaten
, der repræsenterede PET ved retsmøderne, ønsker at udtale sig om sagen andet end at bekræfte, at han var til stede ved retsmødet.

Facebook
Twitter