Fynske rockdrenge får japansk tv-hold på besøg

Charmerende danskhed gjorde tidligere i år Alexander og Jonatan til populære ansigter i Japan. Nu kommer et tv-hold helt til Fyn for at følge op på succesen.

(Foto: © Asger Røjle, asgerrojle)

Tirsdag eftermiddag spiller det unge fynske rockband First Flush en lille koncert foran en pladebutik i Odense. En koncert, som - hvis det går, som de unge musikere håber - vil blive vist for millioner af japanske tv-seere.

I foråret var to af bandets medlemmer, Jonathan Carstensen og Alexander Weile, på rygsækferie i Japan. De mødte et japansk tv-hold allerede i lufthavnen, og det kom der et lille japansk tv-eventyr ud af.

Jonathan og Alexander blev kendte i Japan som de charmerende, men også lidt mærkelige danskere, der rejste rundt i Japan uden at have en plan på forhånd for, hvor de ville rejse hen. Otte millioner japanske tv-seere fulgte dem på rejsen, og tv-selskabet TV Tokyo kunne se på seertallene, at de unge danskere havde appel.

Rejser afsted på slap line

Derfor rejser tv-holdet i den kommende uge helt til Fyn for at følge op på succesen. De vil filme de unge danskere i deres hjem og til eftermiddagens koncert, og allerede dagen efter rejser Jonatan og Alexander sammen med tv-holdet tilbage til Japan for at optage en ny rejse-episode med de to unge danskere på slap line i en ny afkrog af Japan.

- Vi håber selvfølgelig, at klip fra koncerten i Odense kommer med i den endelige redigering af afsnittet, fortæller Alexander Weile.

Det afgørende for det japanske tv-selskab er selvfølgelig de høje seertal, men de unge fynboer har også skabt et vist postyr på nettet. Den oprindelige episode ligger på Youtube og har nu været klikket på af næsten 50.000 mennesker.

- Hver gang de spurgte, hvad vi nu havde planer om, så vidste vi det ikke rigtigt. Så stod vi og så lidt dumme ud. Det tog de op som en helt vildt sjov ting. Det er så anderledes, end japanerne selv rejser, fortalte Alexander Weile til dr.dk allerede under selve rejsen.

Blev inviteret på overnatning

Under hele deres rejse blev de hele tiden genkendt som "dem fra fjernsynet uden nogen plan". Men det hjalp dem til at blive inviteret til at overnatte rundt omkring og til at blive taget op, mens de blaffede.

Japanere er slet ikke så lukket et folkefærd, som mange tror. Det var i hvert fald Alexanders og Jonathans oplevelse.

De to unge danskere var under optagelserne i Japan helt på det rene med, at det var et iscenesat show, som de spillede hovedrollerne i.

- Vi kunne spise på steder, vi ellers ikke ville have råd til at spise. Vi fik en masse oplevelser ud af det, som vi ellers ikke ville have fået. Det var vildt sjovt at være med til, selv om vi selvfølgelig hele tiden var "på". Vi var ikke helt os selv, fortalte Jonathan dengang.

Når der produceres morsomme japanske tv-dokumentarer til en kommerciel kanal, er det instruktøren, der bestemmer, og det er hans skøre indfald, der afgør, hvad der kommer med i udsendelsen.

- Nuida-san er rimeligt eksperimenterende i sin måde at skære videooptagelser og får ideer hele tiden, fortæller Alexander Weile.

- Vi ved ikke endnu hvad der skal optages i Japan, men det her tv er bare rimeligt sensationelt. Det er utroligt at fatte, alt det der sker for øjeblikket. Vi håber, vi kan overføre noget til musikken, fortsætter han.