Kanal 5's ungdomssatsning ’Heartless’ taber seere

Kanal 5’s første bud på en dansk dramaserie til unge har svært ved at holde på sine seere. Kun 39.000 så med sidste uge.

Når man laver kvalitetsdrama som ’Heartless’, så havde vi da håbet på flere seere, siger SBS Discoverys informationschef Jesper Jürgensen i forbindelse med de seneste seertal på serien.

112.000 danskere så med, da Kanal 5 sendte første afsnit af sin ungdomssatsning 'Heartless' med Julie Zangenberg og Sebastian Jessen i de bærende roller.

Siden er seertallet faldet drastisk.

Mandag aften sendte Kanal 5 sit femte afsnit af dramaserien om det unge søskendepar, der suger livskraften ud af deres ofre. Afsnittet blev set af 78.000 - ugen før så bare 39.000 med.

Hos SBS Discovery Media er man godt klar over, at seertallene ikke er blevet som forventet.

- Seertallene er lidt i underkanten af det, vi havde regnet med. Men det er første gang, vi laver dansk drama, så det er selvfølgelig et sats, siger Jesper Jürgensen, informationschef ved SBS Discovery, der står for Kanal 5.

"Ikke en serie, man ville se DR kaste sig over"

'Heartless' er lavet med penge fra publicservicepuljen og filmfonden Copenhagen Film Fund, og netop derfor har man turde satse på en dramaserie til den unge målgruppe, fortæller han:

- Vi har taget et sats, da det har en mere ung appel end DR-serier som for eksempel 'Sommer' og 'Arvingerne'. 'Heartless' læner sig samtidig op ad nogle danske traditioner i måden, den fortælles på. Jeg tror dog ikke umiddelbart, det er en serie, man ville se DR kaste sig over, siger Jesper Jürgensen til DR Kultur.

Seerne skal vænne sig til det nye

Da serien havde premiere i april, var dommen fra anmelderne overordnet ret lunken. Flere af dem så potentiale i serien, men "kluntede replikker" og "mangelfuld karaktertegning" trak ned og resulterede i alt lige fra to til fire stjerner.

Hos Kanal 5 er man dog stadig tilfreds med serien - trods de noget skuffende seertal.

- Vi er tilfredse med produktet. Serien fejler ikke noget og er godt skruet sammen. Det er første gang, at vores seere ser dansk drama på Kanal 5, så det skal de jo også vænne sig til, siger Jesper Jürgensen.

FacebookTwitter