'Kender du typen?'-værterne: De mest overraskende øjeblikke gennem årene

I 20 år har 'Kender du typen?' kørt på DR. Nu afslører værterne nogle af de mest overraskende øjeblikke.

Der gemte sig overraskende ting på natbordet hos Sussi og Leo, da de var med i programmet 'Kender du typen'. Se hvad i klippet nedenfor og se flere af værternes favorit-øjeblikke. (Foto: © DR Nordjylland, DR Nordjylland)

Konceptet er rimelig simpelt: To livsstilseksperter får lov at gå igennem en kendt persons hjem og skal så gætte, hvem der gemmer sig bag tingene.

Sådan har det populære DR-program 'Kender du typen?' fået danskerne til at gætte med i 20 år. Men nogle gange går det ikke helt som forventet - heller ikke for de kølige livsstilseksperter.

Allan Olsen boede for flot

Selv om 'Kender du typen?' har eksisteret siden 1994, var det først i 1998, at de medvirkende i programmet blev kendte mennesker.

Dengang var det livsstilseksperten Jørn Duus, der skulle gætte, hvem der gemte sig bag hjemmet, men allerede i den første sæson fik han sig noget af en overraskelse.

- En af de mere spændende var sangeren Allan Olsen. Min familie er vendelboer, og jeg kendte ham godt, men jeg kunne simpelthen ikke gætte, at det var ham.

Allan Olsens hus lå i Hasseris, som er et rigmandskvarter i Aalborg, og netop den placering slog fuldstændig ellers altid sikre Jørn Duus helt ud af kurs.

- Han boede i en super villa, som var sindssygt flot og nyrestaureret, og det hang ikke sammen med den type, som Allan Olsen er. Det var simpelthen for flot, siger Jørn Duus, der måtte give fortabt.

- Jeg tror, jeg sluttede progammet med at udbryde: Det var satans.

Du kan se hele programmet med Allan Olsen herunder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53f601986187a20ad0defab3

Fandt sexlegetøj på natbordet

Nogle år senere i 2010 var det Niels Folmanns tur til at blive forbløffet. Men denne gang var det ikke så meget den hemmelige gæst, der slog ham ud af kurs, som var det, hvad gæsten havde i sit hjem.

- Vi var på besøg hos Sussi og Leo i Saltum. Der trækker vi ind i deres soveværelse, som er helt beklædt med lilla plys på væggene. Og så ligger der nogle ting på natbordet, som vi slet ikke havde regnet med, fortæller Niels Folmann, der tabte næse og mund.

- Vi troede, vi skulle kommentere på en vase. Og så ligger der de her ting. Der fangede Jens Blauenfeldt (værten, red.) os. Det var god værkstedshumor, men vi var nødt til at klippe det ud, fordi vi gik helt i stå, siger Niels Folmann.

Se hele programmet om Sussi og Leos hjem (uden noget klip fra soveværelset) herunder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53f7559ea11f9d10846589ae

Snød med slutningen

I dag er der byttet ud på eksperterne i 'Kender du typen?' og en af programmets faste livsstilsguruer er nu Anne Glad. Selv om konceptet for programmet er meget klar og tydelig, har hun været med til at snyde én gang i sine fem år som ekspert.

- Det var i 2011, da vi besøgte Benedikte Kiær, som dengang sad i regering. Vi havde gået rundt i huset og gættet os igennem det hele, da vi skulle vælge vores kandidat - og begge valgte Benedikte Kiær.

Men da hun skulle præsenteres, kom der ikke nogen ind af døren. Benedikte Kiær sad nemlig fast i finanslovsforhandlinger inde på Christiansborg og kunne ikke nå frem. I stedet måtte programmets klimaks filmes forfra to uger senere.

- Så vi tog billeder af, hvordan vores hår og tøj sad - og så måtte vi ellers kopiere vores eget udseende ned i detaljen to uger efter for at seerne ikke kunne se, at det var klippet sammen, fortæller Anne Glad.

Se snydeslutningen på programmet herunder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53f73704a11f9d1084658851

Sjovest at tage helt fejl

Alle tre livsstilsekperter er de enige om, at det sjoveste som ekspert er, når man tager fejl, som Jørn Duus gjorde med Allan Olsen.

Det skete også for Anne Glad i foråret 2013, da 'Kender du typen?' besøgte sangeren Thomas Buttenschøn.

- Jeg havde et klart billede inde i hovedet af, hvilken type Thomas Buttenschøn var: At han boede på Vesterbro og hang ud i Pisserenden og var sådan en streetsmart type fra hovedstaden, fortæller Anne Glad.

Derfor skød hun helt forbi, da det viste sig, at Thomas Buttenschøn var en stille og rolig mand, der havde valgt at slå sig ned i Broager i Sønderjylland.

- Jeg fik nul point i alle pointquizzerne og skød helt forbi, da vi skulle gætte, hvem der var den hemmelige gæst, fortæller hun.

Se hele programmet om Thomas Buttenschøns hjem herunder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53f745ed6187a208603f5659

Du kan se det første afsnit af den nye sæson af 'Kender du typen?' mandag aften på DR1.