Kendte danskere politianmelder Se og Hør

Kendte danskere - heriblandt Casper Christensen og Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se og Hørs ulovlige overvågning.

Mads Mikkelsen er blandt de kendte danskere, der barsler med en fælles politianmeldelse mod blandt andet Allers topchef, norske Pål Thore Krosby. (Foto: Marie Ravn Nielsen © DR)

En flok kendte danskere - heriblandt Casper Christensen og Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se og Hørs ulovlige overvågning.

Det oplyser de kendtes advokat, Brian Werner Larsen fra Lex Advokater, til DR Kultur.

Gruppen af kendte består ifølge advokaten af Iben Hjejle, Casper Christensen, Rigmor Zobel, Jesper Ravn, Pelle Hvenegaard og Mads Mikkelsen.

De er angiveligt på den liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en person, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør.

Brian Werner Larsen oplyser i en mail til DR Kultur, at der efter hans opfattelse er sket overtrædelser af medieansvarsloven, persondataloven og straffeloven, og at han derfor på vegne af sine klienter har valgt at indgive en politianmeldelse.

Endnu en fælles anmeldelse lurer

En mindre gruppe af andre danske kendisser er ved at gå sammen om at reagere på beskyldningerne, der denne uge har ramt Se og Hør, skriver Jyllands-Posten.

Det drejer sig blandt andre om politiker Morten Helveg Petersen og studievært Line Baun Danielsen, der lige nu overvejer at anmelde Aller.

Vil forsøge med et fælles søgsmål

Helveg og Danielsen dannede i 2008 par og blev afsløret af Se og Hør, da parret tog på ferie til Berlin.

- Jeg har overvejet at rejse en sag mod Se og Hør, og min advokat er i gang med at undersøge, hvad forældelsesfristen er i den her sag. Hvis ikke sagen ikke falder på grund af forældelsesfristen, vil jeg forsøge at lave et fælles søgsmål mod Aller Media, siger Line Baun Danielsen til Jyllands-Posten.

Ugebladets overvågning af kendte, kongelige og politikere er angiveligt foregået i årene fra 2008 til 2012.

Facebook
Twitter