Kim Henningsen: Brug af tys-tys-kilde var helt legitimt

Den tidligere chefredaktør nægter sig skyldig i Se og Hør-sagen.

Kim Henningsen var chefredaktør på Se og Hør fra 2009 og til 2012 og fortsatte brugen af den såkaldte tys-tys-kilde, som den forrige chefredaktør, Henrik Qvortrup, indledte samarbejdet med. (© DR)

Det var Kim Henningsen, der som chefredaktør havde ansvaret for, at Se og Hør fortsatte brugen af den såkaldte tys-tys-kilde.

Alligevel mener han ikke, at han har begået noget ulovligt og nægter sig skyldig i den tiltale, som politiet har rejst mod ham.

Kim Henningsen forklarer det med, at de paragraffer, som han er tiltalt efter, tager udgangspunkt i oplysninger, som er fremskaffet på uberettiget vis. Og det var ikke tilfældet med tys-tys-kilden, der via sit job hos Nets havde adgang til oplysningerne, mener han.

- Vores kilde var ansat det sted, og en af hans arbejdsopgaver var at overvåge det system (med kreditkortinformationer, red.). Det kan godt være, at han ikke bliver månedens medarbejder, men derfra og så til, at der er sket noget ulovligt - der er rigtig, rigtig langt, siger han.

- Efter min overbevisning er det oplysninger, som han har fremskaffet på helt legal og legitim vis.

Set fra Kim Henningsens stol har Se og Hør blot benyttet sig af en helt normal journalistisk arbejdsmetode. At få kilder til at fortælle ting, som andre ikke ønsker skal frem.

Se og Hør havde bare et andet mål end andre medier.

- Se og Hørs mission er ikke den store, brede folkeoplysning eller at redde samfundet. Se og Hørs mission var – i hvert fald da jeg var der – at underholde, forklarer han.