Kritik af Løkkes Facebook-sending: Han sætter journalisterne på bænken

Når statsministeren i aften fortæller om regeringens 2025-plan i en Facebook-video, bliver journalister sat ud af spil, mener chefredaktør og ekspert.

Lars Løkke Rasmussen lufter regeringens økonomiske planer frem til år 2025 via en Facebook-sending i aften. Det kritiseres af Ekstra Bladets Poul Madsen. (© Scanpix og Venstre)

Der er gået for meget Facebook i Lars Løkke Rasmussen.

Det mener Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, efter at statsministeren har annonceret, at han i aften - i en direkte video på Facebook - vil fortælle om, hvorfor der er brug for en økonomisk plan frem til år 2025.

For der - i Facebooks trygge rammer blandt likes og hjerter – er journalisterne sat på bænken. De må vente med at stille kritiske spørgsmål i morgen ved det officielle pressemøde tirsdag formiddag.

- Lars Løkke må sådan set gøre, hvad han vil, men det er endnu et udtryk for, han er ved at udvikle sig til at være Facebook-statsminister, sådan som han sniger det ud i aften - i sikker afstand fra kritiske spørgsmål, siger Poul Madsen.

Han mener, at det er et problem ”hvis man som her foretrækker envejskommunikationen frem for dialog”.

- Journalisterne er jo bragt ind i det her for at stille kritiske spørgsmål på borgernes vegne, siger Poul Madsen til dr.dk.

Benjamin Rud Elbert, der rådgiver om brug af sociale medier, kalder det på sin twitterprofil historisk, at Lars Løkke vil fortælle om 2025-planen, inden han møder pressen.

Desuden fortæller han til Ritzau, at journalisterne er sat ud af spil, fordi de ikke har mulighed for at stille kritiske spørgsmål. Kommunikationen foregår derfor på Lars Løkke Rasmussens præmisser.

- Det digitale format er skabt sådan, at man kan bypasse journalister. Nu er journalisterne for første gang i en stor økonomisk lancering sat ud af spil, siger han ifølge Ritzau.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1259858964064625